2024.03.29. - Auguszta

Mexikói rakott rizs

3 deci rizst jól átmosunk, majd 4,5 deci vízzel leöntve, egy evõkanál Vegetával ízesítve addig párolunk, míg a levét el nem fõtte. Kivajazunk egy mély tûzálló tálat, beleterítjük a rizs egyharmad részét, beborítjuk vékony sajtszeletekkel, erre 2 szép nagy zöldpaprikát ujjnyi csíkokra vágva fektetünk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tovább rétegezzük a rizst. A sajtot, a paprikát, végül a tálat rizzsel fedjük be. Tetejére vajdarabkákat hintünk. Simára keverünk 2 deci tejfölt egy mokkáskanálnyi chili-porral (gyógynövényboltokban kapható!) meg csipet sóval, és a rizsre öntve, a forró sütõben 25 percig sütjük.

A sütõbõl kivéve, tetejét reszelt sajttal meghintjük (a sajt és a paprika közé egy réteg laskára vágott párizsit vagy fõtt füstölt húst is tehetünk). Kb. 20 deka sajt elegendõ ehhez a mennyiséghez.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!