3 deci rizst jól átmosunk, majd 4,5 deci vízzel leöntve, egy evõkanál Vegetával ízesítve addig párolunk, míg a levét el nem fõtte. Kivajazunk egy mély tûzálló tálat, beleterítjük a rizs egyharmad részét, beborítjuk vékony sajtszeletekkel, erre 2 szép nagy zöldpaprikát ujjnyi csíkokra vágva fektetünk.
Tovább rétegezzük a rizst. A sajtot, a paprikát, végül a tálat rizzsel fedjük be. Tetejére vajdarabkákat hintünk. Simára keverünk 2 deci tejfölt egy mokkáskanálnyi chili-porral (gyógynövényboltokban kapható!) meg csipet sóval, és a rizsre öntve, a forró sütõben 25 percig sütjük.
A sütõbõl kivéve, tetejét reszelt sajttal meghintjük (a sajt és a paprika közé egy réteg laskára vágott párizsit vagy fõtt füstölt húst is tehetünk). Kb. 20 deka sajt elegendõ ehhez a mennyiséghez.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!