2024.03.29. - Auguszta

Iskembe corbasi (török pacalleves)

Hozzávalók: 0,5 kg pacal, 1,5 liter víz, 1 tojássárgája, 1,5 pohár joghurt, 2 ek liszt, 2 ek vaj, 1 tk erõspaprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl ecet, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pacalt megtisztítom, ecetes, sós vízben kiáztatom, majd puhára párolom. A fõzõvízbõl kivéve felcsíkozom. Elkeverem a lisztet és a tojássárgáját a joghurttal, majd összekeverem a pacallal.

A vajat aranysárga színig hevítem, a tûzhelyrõl levéve belekeverem az erõspaprikát és a levesbe öntöm. Az ecetben elkeverem az összezúzott fokhagymát és a levest ezzel teszem pikánssá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!