rss
  • Marhapörkölt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

    Kevés zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra összevágott hagymát és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk, és saját levében pörköljük.

    Mikor zsírjára sült, megpaprikázzuk, és kevés vízzel felöntjük. Gyakran megkeverjük és idõnként vízzel felöntve, tovább fõzzük. Amikor a hús puhulni kezd, tegyük bele a cikkekre vágott zöldpaprikát is.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Resztelt krumpli

    Hozzávalók: 6-8 db közepes fõtt burgonya, 1 fej hagyma, 1 kanál libazsír, vagy 2 evõkanál olaj, só, pirospaprika.

  • Citromos lecsó

    Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.

  • Töltött libacomb

    Hozzávalók: 4 libacomb, 15 dkg darált libamell, 1/2 kg gesztenye, só, bors, szerecsendió, 2 tojás, ételízesítõ, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyemzöld;

  • Áfonyás-fehércsokis keksz

    Hozzávalók: 5 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 9 dkg cukor, 1,2 dl zsíros tej, 12 dkg friss áfonya, 1/2 börge tört fehér csoki.

  • Pingui szelet

    Hozzávalók:

    Piskóta:
    1 csomag sütõpor
    3 dkg kakaó
    16 dkg liszt
    3 evõkanál víz
    15 dkg cukor
    6 db tojás
    csipet só
    pár csepp citromlé

    Krém:
    1 csomag zselatin
    5 dl tejszín
    vanília aroma

    Máz:
    10 dkg margarin
    1,5 dl tej
    35 dkg étcsoki

  • Kapros túrógaluska

    A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.

  • Házi Vienetta

    Hozzávalók: 3 csomag tejszínhab pótló por, 3 evõkanál porcukor, 4,5 dl tej, 1 tábla tortabevonó, 2 evõkanál olaj.

  • Májjal töltött tojás

    Hozzávalók: 8 db tojás, 10 dkg kenõmájas, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál mustár, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 db piros, retek.

  • Túrós-almás turmix

    A hozzávalókat összeturmixoljuk és készen is van. (Kicsit sûrû lesz a tojás és a túró miatt.)

  • Édes-savanyú gyömbérmártás

    Hozzávalók: 1,5 dl tejföl, 5 evõkanál sárgabarack lekvár, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 teáskanál gyömbérgyökér, 1 vanília rúd kikapart velõje, 3 cl fehér portói bor, só, õrölt fehérbors, 1 teáskanál szõlõcukor, 2 evõkanál tejszín habbá verve;

  • Pulykamell rolád mandulás körtével

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 vékony szelet pulykamell-filé, ételízesítõ, 1 mogyorónyi friss gyömbér, 4 kelkáposztalevél, 4 db közepes körte, 1 ek. citromlé, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 5 dkg margarin, 5 dkg szeletelt, pirított mandula, 3 ek. méz, 1 ek. étkezési keményítõ, 1 dl félédes fehérbor.

  • Hagyma saláta

    Hozzávalók: hagyma 2 fej, zöldpaprika 0.5 kg, sós ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka.

  • Gyümölcsös fagylaltkehely

    Hozzávalók:

    30 dkg málna, 2 szelet ananász, 4 fél õszibarack (befõtt), 6 evõkanál málnalikõr, 1/2 liter vaniliafagylalt, 2 dl tejszínhab, 1 csomag vaniliáscukor, 6 evõkanál tojáslikör

  • Tökös kapros lecsó

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg tök, 2 nagy hagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 4 evõkanál olaj, 1 csokor kapor, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 evõkanál Vegeta, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál cukor.

  • Sajttekercs 1.

    Hozzávalók: 25 dkg edami, vagy trappista sajt, 15 dkg Boci, Camping, vagy más krémsajt, 2 gerezd fokhagyma, õrölt feketebors, õrölt szerecsendió, egy csokor apróra vágott zöldpetrezselyem.

  • Szarvaspörkölt

    Egy nagy fejhagymát apróra vágtam, megpároltam zsírban, egy zoldpaprikát apróra kockázva hozzáadtam, mikor megpárolódott, hozzáadtam egy cikkekre vágott paradicsomot, egy evõkanál pirospaprikát, rátettem a felkockázott szarvashúst (kb. 1,5 kg).

  • Fasirtocskák gombás bormártásban

    Hozzávalók: 500 g darált hús, 2 db szikkadt zsemle, 1 kis fej hagyma, 100 g póréhagyma 100 g sárgarépa, 400 g sampinyon gomba, 1 cs. petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 2 csipet szárított kakukkfû, 1 csipet majoranna v. oregánó, 2 tojás, só, bors, 50 g margarin, 1 dl olaj, 20 g liszt, 2 és fél dl száraz fehérbor, 1 db zöldséges fûszerkocka, 1 dl tejszín.

  • Forró angyal

    Hozzávalók: 2 l almalé, 10 rúd fahéj, ujjnyi gyömbér, 2 EK méz, 15 cl Amaretto.

  • Gombás padlizsános tészta

    Hozzávalók 4 személyre: 50 g szárított vargánya, 400 g padlizsán, 1 gerezd fokhagyma, 4 szem paradicsom, 4 ek. olívaolaj, 150 ml fehérbor, só, bors, 400 g penne rigate tészta, 100 g parmezán.

  • Green Widow (Zöld Özvegy)

    Elkészítése roppant egyszerû: egynegyedrész kék curacao-hoz egynegyedrész vodkát töltök, majd hozzátöltöm a félrész narancslevet - közben gyönyörködöm a színhatásban.