2025.10.30. - Alfonz

Kissel (áfonyapuding)

Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.
Keverjük össze az áfonyát, vizet és a cukrot. Kb. 15 percig, vagy amíg az áfonyák szétesnek, fõzzük kis lángon. Turmixoljuk, és ha kell, akkor szitán passzírozzuk át, hogy a magvakat eltávolítsuk.

Tegyük vissza a pürét a serpenyõbe. Keverjük össze a kukoricakeményítõt és a narancslevet, és adjuk az áfonyapüréhez. Folyamatosan keverve fõzzük kis lángon kb. 5 percig, vagy amíg besûrûsödik. Hûtve tálaljuk, tejszínnel a tetején.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!