2025.12.26. - István

Kolbászos káposzta

Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 30 dkg páros debreceni, vagy virsli, 60 dkg burgonya, 1/2 dl olaj,1 húsleves kocka, 2 dl tejföl, só.
A káposztát vágja vékony csíkokra, sós vízben fõzze néhány percig, majd csöpögtesse le. A burgonyát vágja vékony karikára.

A beáztatott római tálat olajjal kenje ki, majd terítsen az aljára egy réteg burgonyát. Erre kerül a szeletelt kolbász, majd a káposzta fele. Addig rétegezze, míg a hozzávalók elfogynak. A leveskockát fõzze fel 1/2 l vízzel és öntse a tálba, a maradék olajat locsolja a tetejére.

Lefedve tegye hideg sütõbe, majd fõzze félkészre, közben ellenõrizze. Ekkor locsolja meg a tejföllel és süsse készre. Forrón, friss kenyérrel tálalja.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!