rss
  • Indonéz sajtmártás

  • Share on Tumblr

    Végy hozzá 2,5 dl tejszínt, 3 dkg krémsajtot és 1 kávéskanál curryt.

    A krémsajtot keverd habosra, add hozzá a curryt, majd apránként forgasd bele a tejszínt. A curryt helyettesítheted más illatos fûszerrel is, például fahéjjal, szerecsendióval, vagy csípõs pirospaprikával.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hideg borsóleves zsázsával

    Hozzávalók: 45 dkg fõtt vagy fagyasztott borsó, 8,5 dkg zsázsa, nagy darabokra tépve, 850 ml zöldségalaplé, 1 kis citrom héja és levél, 4 evõkanál natúr joghurt, jégkockák a tálaláshoz.

  • Kalocsai sertésborda

    Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma.

  • Sült õszibarack

    Hozzávalók: 8 szép õszibarack, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió.

  • Brokkolileves

    Hozzávalók: mirelit brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhúsleves-kocka, csipetnyi porcukor, 1 tojásból készített galuska (levesbetét).

  • Eperleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 600 g eper, 600 ml ribizlilé (piros) 1 db limett, 2 ek. porcukor, tálaláshoz tejszinhab.

  • Fokhagymás tengeri halfilé

    Hozzávalók:

    1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (filézett tõkehal), 2-3 dl tej, 2-3 evõkanál margarin (nem sós), 3 gerezd fokhagyma, kevés grill, vagy flecken fûszerkeverék, bors

  • Grillcsirke olaszosan

    Hozzávalók: 2 db kicsi csirke, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 teáskanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, rozmaring, kakukkfû, bazsalikom, 1 szál friss zellerzöld, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, ízlés szerint só.

  • Meggyes zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg zsenge zöldbab, 30 dkg érett kimagozott meggy, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, kiskanál cukor.

  • Szalonnás csirkemáj

    Hozzávalók: 1 doboz csirkemáj, 1 zacskó vékonyra szeletelt bacon szalonna.

  • Bounty-s muffin

    Hozzávalók: 15 dkg Bounty csoki feldarabolva, 20 dkg liszt, 10 dkg búzakeményítõ (vagy finomliszt), 2 teáskanál sütõpor, 1 csipet só, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 4 tojás;

  • Mentás zöldborsóleves

    Hozzávalók:

    8 vékony karéj kenyér, 2*2 cm-es kockákra vágva vagy 25 dkg-s vekni kicsipkedett belseje, olívaolaj, tengeri só és frissen õrölt bors, 1 nagy marék friss mentalevél, 20 dkg pancetta vagy húsos szalonna (én most erdélyi szalonnát használtam), 1 cs zöldhagyma, durvára aprítva, 2 diónyi vaj, 50 dkg zöldborsó, 1,1 l alaplé, 1 dl tejszín, a tálaláshoz tejföl

  • Francia tésztasaláta

    Hozzávalók: 35 dkg kagyló- vagy szarvacskatészta, 1 evõkanál olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg felszeletelt sonka (kihagyható, enélkül is ízletes), 30 dkg konzerv kukorica, lecsepegtetve, 2 evõkanál tejföl.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Csõben sült karfiol

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 30 dkg brokkoli, 15 dkg paradicsom, 15 dkg mozzarella, 5-6 gerezd fokhagyma, só, citromlé, vaj.

  • Tepsis tonhal

    Hozzávalók: kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó (elhagyható).

  • Raffaelló szelet

    Krém: 1 liter tej, 7 tojás sárgája, 8 ek cukor, 4 cs vaníliás cukor, 3 vanília puding sûrûre fõzni. Ha kihûlt, 1 margarint belekeverünk.

  • Almás pudingos sütemény

    Hozzávalók:

    - 20 dkg liszt
    - 3 dkg vaj
    - 5 dkg porcukor
    - 2 ek olvasztott méz
    - 1 egész tojás
    - szalalkáli tejben feloldva

    Töltelékhez:

    - 1 kg alma
    - 7 dl víz
    - 30 dkg cukor
    - 4 csomag fõzõs vanília ízû pudingpor
    - 4 dl víz

  • Dorozsmai ponty

    Hozzávalók: 1 kg halszelet, 2 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, 15 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, só, liszt.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg hagyma, 1 tk só, 1+1 tk õrölt feketebors, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

  • Diós gyümölcssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 120 g dióbél, 2 ek. akácméz, 200 g szõlõ, 2 db alma, 2 db körte, 1 db narancs, 1 db limett.