rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Túrós pogácsa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A hozzávalókat alaposan összegyúrom és hideg helyen legalább egy órát pihentetem. Újjnyi vastagra nyújtom és pogácsákat szúrok ki belõle. A tetejét tojással megkenem és forró sütõben megsütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Juhtúrós kapros csusza

    Hozzávalók: 40 dkg csuszatészta, 20 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó kapor, 2 dl tejföl, só.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Tojásos nokedli

    Tojásos nokedliA saláta levéhez egy lábosba ecetet öntünk, felengedjük vízzel , cukrot adunk hozzá, és melegíteni kezdjük. Forraljuk fel, és pár csepp olajat adjunk hozzá. Hagyjuk hűlni. A salátát mossuk meg, kissé tépkedjük össze, hogy egyszerűbb legyen a fogyasztása, és a langyos salátalével öntsük le. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Kisütjük a zsírját, és erre két felvert tojást ráöntünk. Rántottát készítünk belőle. A lisztből két tojással, 1 tk sóval és vízzel nokedlit készítünk, lobogó sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk a kész rántottával.

  • Currys sárgabab

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy 2 csomag mirelit sárgabab, 1 pohár tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál liszt, 1 db tojás, 1 teáskanál curry, 1 kávéskanál só, vegeta.

  • Sültalmakrém

    A sültalmát szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a 8 dk porcukrot és fél óra hosszat keverjük.A kész krémet tálkákba tesszük és 5 dk porcukorral édesített tejszínhabbal díszítjük. Hideg helyre tesszük és csak azután tálaljuk.

  • Hagymás krumplilángos

    A meglangyosított tejben elkeverjük a szétmorzsolt élesztõt, és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a fõtt, áttört és még meleg burgonyával, a liszttel, a tojásokkal, a megtisztított és lereszelt vöröshagymával, valamint a szétzúzott fokhagymával és a sóval.
    A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy cipóba formálva 30 percig pihentetjük.

  • Narancsos kuglóf

    Hozzávalók:

    - 25 dkg margarin
    - 30 dkg liszt
    - 15 dkg cukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 4 egész tojás
    - csipet só
    - 1-1 kávéskanál reszelt citrom és narancshéj
    - 2 evõkanál citromlé
    - 5 evõkanál narancslé
    - 1 kk. sütõpor

  • Csavart cukorbotok

    Csavart cukorbotokA hozzávalókat gyúrjuk össze, majd pihentessük a hűtőben fél óráig. A piros tésztához adjunk élelmiszer színezéket még az összegyúrás előtt a kívánt szín eléréséhez. Barna tésztát kakaópor hozzáadásával kapunk, ekkor a kakaópor mennyiségével kevesebb lisztet adjunk a tésztához. Hűtés után a különböző színű tésztákból hosszú zsinórokat sodrunk, majd kettőt-kettőt összefonunk és méretre vágunk. 180 fokon süssük kb. 15 percig, de közben figyeljük, mert két sütő sem süt egyformán. Egyszerű, de nagyszerű sütemény!

  • Pulykamell rolád mandulás körtével

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 vékony szelet pulykamell-filé, ételízesítõ, 1 mogyorónyi friss gyömbér, 4 kelkáposztalevél, 4 db közepes körte, 1 ek. citromlé, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 5 dkg margarin, 5 dkg szeletelt, pirított mandula, 3 ek. méz, 1 ek. étkezési keményítõ, 1 dl félédes fehérbor.

  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Csokitorta mentásan

    Csokitorta mentásanA tojást keverjük alaposan el a cukrokkal, majd adjuk hozzá a lágy vajat és habosítsuk ki. A lisztet, kakaóport és a sütőport vegyítsük egymással és keverjük össze a cukros masszával, adagolva hozzá a vizet is. Vajazott, lisztezett formába ( 22 cm ) öntve, süssük 180 °C - on kb 25 percig. Tűpróbát azért végezzünk. Rácsra téve, hűtsük ki, majd vágjuk ketté. A krémhez forraljuk fel a tejszínt a mentával, vegyük le a tűzről és hagyjuk legalább félóráig benne. Vegyük ki az ágat, forraljuk fel ismét és öntsük a feldarabolt csokira. Kevergessük, amíg elolvadnak a csokidarabok.

  • Libamáj rizzsel

    Nagyon ízletes finom eledel a libamáj s annál jobb, minél egyszerûbben van elkészítve. Egy szép nagy libamájat megmosunk és besózunk. Egy sárgarépát s egy fej vereshagymát szeletekre vágva egy lábas fenekére teszünk s ráfektetjük a libamájat, teszünk rá egy jó kanál zsírt és annyi vizet, hogy a libamájat ellepje.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg héjában fõtt burgonya, 1 kk reszelt hagyma, 1 ek szûrt citromlé, 1 csipet fûszerpaprika, ízlés szerint édesítõszer és só.

  • Gombás, tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.

  • Fejessaláta leves

    Hozzávalók: 45 dkg burgonya, 2-3 fej saláta külsõ levelei, 2,5 dkg vaj, 6 dl víz, 4 dl tej, 1,5 dl tejszín, tengeri só, csipetnyi õrölt feketebors, csipetnyi szerecsendió.

  • Magos-burgonyás pogácsa

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 25 dkg burgonya, 45 dkg liszt, 25 dkg vaj/ margarin, 2 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 10 dkg tisztított napraforgómag, 1 tojás a kenéshez.

  • Sült ikra

    Fél kiló harcsa vagy pontyikrát jól megmosok, anélkül, hogy a hártyáját leszedném, besózom, vastag szeletekre vágom, lisztezett deszkán; tetejét...

  • Marhahúsos rakott tészta

    Marhahúsos rakott tésztaAz apróra vágott vöröshagymát a forró olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Keverjük a húshoz a paradicsompürét, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, cukorral, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A tésztát főzzük ki. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, s terítsük el az aljában a tészta felét, simítsuk rá a mártásos húst, majd borítsuk be a maradék tésztával. A tetejére szórjunk bőven reszelt sajtot, s azt csepegtessük meg kevés olvasztott vajjal.

  • Karácsonyi bejgli

    Hozzávalók a tésztához: 3 dkg élesztõ, 0,5 dl tej, 3 kiskanál kristálycukor, 50-50 dkg finom- és rétesliszt, 50 dkg margarin, 50 dkg porcukor, 6 tojássárgája, 0,5 dl rum, 2 evõkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 csapott evõkanál só.

  • Arab mézes rudacskák

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db narancs reszelt héja, 2,5 dl fehérbor, 1 dl finom étolaj, 3 dl méz, 1,5 dl víz, kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...