2025.10.29. - Nárcisz

Sonkakrém

Hozzávalók: 400g Pannon sonka, 2 fej vöröshagyma, csípõs Piros Arany, 1 dl olaj, 2 evõkanál fûszerpaprika, 3 dl kukoricaolajból készült majonéz, 2 kemény tojás.
A vöröshagymát olajon megpirítjuk, a tûzrõl levéve megszórjuk fûszerpaprikával, kevés vízzel felengedjük és visszapirítjuk zsírjára.

Belekeverjük a kockákra vágott (zsíros, bõrös) Pannon sonkát, a Piros Aranyat és kevés vízzel felengedve megpároljuk (kb. 20-30 perc).

Kihûtjük és ledaráljuk. A keverõtálban levõ majonézzel elkeverjük. Metélõhagymával, Piros Arannyal és kevés mustárral ízesítjük. Hozzákeverjük az áttört kemény tojásokat, kenyérre kenve fogyasztjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!