rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tojáskrém 1.

  • Share on Tumblr

    5 db tojást megfõzünk, majd megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és egy kis tálkában 1doboz májkrémmel, vagy 10 dkg darált párizsival, valamint annyi tejföllel hogy krémes állagú legyen kikeverjük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Ízesítjük sóval és borssal. Melegszendvicskrémnek kitûnõ.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: három ek olaj, 80 dkg karfiol, egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Paradicsomleves

    Hozzávalók:

    10-15 dkg darált sertéshús (bármilyen hús jó hozzá), 10-15 dkg káposzta, 10-15 dkg sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 10 dkg spagetti, 1 kis paradicsompüré konzerv, majoránna, bazsalikom, só, olaj

  • Paradicsomos húsgombóc tésztával

    Paradicsomos húsgombóc tésztávalA sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A darált húst összedolgozzuk a petrezselyem és a bazsalikom felével. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. A gombócokat kivéve, a serpenyőbe rakjuk a vékony karikára vágott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és a felkarikázott cukkinit. 5 perc párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és a bort, és 10 percig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a szósszal és a húsgombóccal.

  • Rumos sombefõtt

    Hozzávalók: 1 kiló dércsípte som, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum.

  • Karácsonyi beigli

    Hozzávalók:

    a tésztához: 56 dkg liszt, 21 dkg vaj, 2 dkg élesztõ, 3 dkg cukor, csipetnyi só, 2 tojás sárga; a diótöltelékhez: 30 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, másfél db reszelt alma, 5 dkg sárgabaracklekvár, 5 dkg mazsola, 8-10 dkg apróra vágott birsalmasajt; a mákos töltelékhez: 30 dkg darált mák, 25 dkg porcukor, 7 dkg mazsola, 1 zacskó vaníliás cukor, 2,5 dl tej, csipetnyi só, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 3 szem összetört szegfûszeg

  • Lucskos káposzta

    A friss káposzta fejekbõl két kisebb s jó kemény fejet 4-6 részre vágjuk s forró vízzel leöntve egy fél óráig állni hagyjuk. Jó kövéres disznóhúst 1/4 kilót darabokra vágva, egy nagy fazékba teszünk fel fõni s meg is sózzuk.

  • Uborkaleves

    UborkalevesAz uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágva turmixgép poharába rakjuk. Hozzátesszük a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsurgatott és összevágott kaprot, ráöntjük a joghurtot és a kovászos uborka levét. Addig keverjük, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Ezután a tejfölt belekeverjük. Az olajban piros-ropogósra sütjük a nagyon apróra vágott zsemlét és a levessel együtt (de külön) jól lehűtjük. Tálaláskor a csészékbe, mert leves tetejére tesszük a pirított zsemlét. Avokádóval ugyanígy készíthető, elég hozzá 1 nagy avokádó + a többi hozzávaló.

  • Rablóhús

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemellfilé
    - 15 dkg kockázott húsos
    - füstölt szalonna
    - 4 csirkemáj
    - 12 konzerv gombafej
    - 12 szem gyöngyhagyma
    - fûszer olaj
    - só

  • Keszeg gombafejekkel

    Hozzávalók: 4 db kisebb, tisztított keszeg, 20 dkg újburgonya, 10 dkg gomba, 10 dkg liszt, étolaj, só, édes fûszerpaprika.

  • Borjúhúsos csorbaleves

    Hozzávalók: Kilónyi borjúhús, 4-5 paradicsom, 2-3 paprika, 5-6 közepesméretû burgonya, 4-5 sárgarépa, egy kissebb fej karfiol,egy fej vöröshagyma, maréknyi zölbab, ugyanennyi zöldborsó, só, bors,3-4 evõkanálnyi olaj, zöld léstyán, korpacibere vagy citromlé a savanyításhoz.

  • Spanyol burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 30 dkg zöldpaprika, sö,1 csokor metélõhagyma (snidling).

  • Szójapörkölt

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis paradicsompüré-konzerv, késhegynyi pirospaprika, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, Vegeta.

  • Tejfölös bolognai tészta

    Tejfölös bolognai tésztaA penne tésztát sós olajos vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, az olajat felhevítjük és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Az olajon megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a húst, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a bolognai alapot, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt kis lángon készre főzzük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát. Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keverékkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • Grillezett steak

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.

  • Bécsi barackos lepény

    Hozzávalók: Tésztához: 8 dkg vaj vagy margarin, 28 dkg cukor, 4 tojássárga, 2 dl tej,1/2 csomag sütopor, 28 dkg rétesliszt, 1 citrom. Tetejére: 8 tojás fehérje, 28 dkg porcukor habosra keverni.

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej karfiol, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, víz, olaj.

  • Hamis Brassói

    Hozzávalók: 1 kiló burgonya, 15 deka szójalocka, 2 húsleveskocka, fokhagymakrém, 1 nagy fej vöröshagyma, olaj, petrezselyem, bors, só.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség,
    1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Rokfortos öntet

    Végy 25 dkg majonézt, 15 dkg rokfortot, 1 dl tejszínt, 2-3 evõkanálnyi citromlét, egy kevés cayenne borsot, õrölt fehér borsot és sót.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál currypor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...