2024.03.19. - József, Bánk

Tepsis busa

Hozzávalók: kb. 3 kg- os busa, 0,5 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 dl tejföl, hal fûszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halat megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, kb. 1 cm-es közökkel beirdaljuk, majd forró olajon (zsíron) mindkét oldalát gyorsan (fél perc) elõsütjük. Ezután hal fûszerkeverékkel beszórjuk, óvatosan sózzuk, majd egy fej fokhagymát összenyomunk, és a halat mindkét oldalán bekenjük. Három fej vöröshagymát karikákra vágottan megdinsztelünk kevés olajban vagy zsírban.

Az olajat, vagy zsírt a fõzés során mind felhasználjuk. Hajában fõtt karikára vágott krumplit teszünk a kiolajozott (kizsírozott) tepsibe, sózzuk, tetejére tesszük a dinsztelt hagyma felét, és ráhelyezzük a halat. A két halászlé kockát olajban feloldjuk és ezzel is bekenjük a halat. A maradék hagymát, zöldpaprika karikákat teszünk rá és ízlés szerint tejfölt. Alufólia alatt egy órán át, sütjük, majd kibontjuk, és kicsit pirítjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!