rss
  • Karácsonyi tej

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 l tej, fél darab fahéj, 1 szegfüszeg, pár szem koriander, fél rúd vanilia.

    A hozzávalókat felfõzöm, majd tetszés szerinti mézmennyiséggel édesítem.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 db tojás + 2 evõkanál tej villával felverve
    - 1 élesztõ
    - 8 dkg lágy vaj
    - 8 dkg porcukor
    - 1 csapott teáskanál só
    - 1 kis citrom reszelt héja
    - kb. 2 dl langyos tej
    - 5 dkg mazsola
    - 1 teáskanál porcukor
    - 2 teáskanál víz

  • Paradicsomos-ricottás szósz

    Hozzávalók: 15 dkg ricotta, 10 paradicsom, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors.

  • Konyakos almatorta

    Hozzávalók:

    30 dkg liszt, 16 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 4 alma (golden), 1 citrom, 3 tojás, 1 tasak élesztõpor, 5 cl brandy, késhegynyi só, kevés vaj és liszt (a sütéshez)

  • Bécsi gyûrûfánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárga, 2 púpozott ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, csipetnyi só.

  • Mennyei halételek

    A könyv kifejezetten azokat a hobbi szakácsokat célozza meg, akik eddig talán soha nem tapasztalták azt az örömet és dicsõséget, amit a tengeri fogások elkészítése okozhat.

  • Töltött sonkatekercs

    Töltött sonkatekercsNégy darab tojást 10 perc alatt keményre főzünk, a sárgájukat villával apróra összetörjük, majd jól kikeverjük a tejföllel és az apróra összevágott hagymával. Ezután mustárral, sóval és borssal ízesítjük, s hozzákeverjük a nyers tojást, valamint az apróra vágott főtt fehérjéket. E masszát elosztjuk a sonkaszeletekre, feltekerjük, és grillsütőben pár percig sütjük. Forrón, burgonyapürével és salátával tálaljuk. A belsejébe ízlés szerint bármi rakható még pluszba, pl: spárga vagy egyéb zöldségek.

  • Császár kuglóf

    Egy edénybe teszünk kevés sót, porcukrot, az 1 dl tejben felfuttatott élesztõt, tejszínt, és a liszttel jól eldolgozzuk, apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat, és addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.

  • Tojáskrokett

    Hozzávalók: 2-3 személyre, 5 db tojás, 2 db zsemle, 1,5 dl tej, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, petrezselyem, olaj, bazsalikom, õrölt bors, só.

  • Sajtos karfiolfánk

    Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt, 4 tojás, 3 evõkanál vaj, fél tasak sütõpor, 3 dl húsleves (kockából), só; a töltelékhez: 30 dkg rózsáira szedett karfiol, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 1 csokor petrezselyem, bors, édes-nemes fûszerpaprika, olaj a sütéshez.

  • Sonkás rizs tojással

    Hozzávalók: 30 dkg rizs, 4 dl víz, 15 dkg sonka egészben, 4 tojás, 2 zöldhagyma, 2 kanál olaj, só.

  • Rántott harcsaszelet

    Hozzávalók: 1 kg harcsa (tisztított), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Füstöltsajt-leves

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt sajt, 1 fej finomra vágott hagyma, 2 evõkanálnyi bazsalikom, 1 liter tej, 4 evõkanál keményítõ, rozskenyér, 2 evõkanál olívaolaj.

  • Apró kiflik

    A lisztet a szobahõmérsékletû vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk. 16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hûtõszekrénybe tesszük.

  • Fokhagymás csirke

    Hozzávalók:

    1 konyhakész csirke (kb. 850 g) 6 gerezd fokhagyma, 50 ml olívaolaj, 1 citrom, 1 ág friss tárkony, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 teáskanál édes-nemes paprika

  • Baklava

    Elkészítése: A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat.

  • Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

    Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.) 2 evõkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék (zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, õrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa.

  • Sonka leves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja
    - 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta)
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 1 dl tejföl
    - 1 dl tejszín
    - 1 evõkanál natúr reszelt torma
    - 1 púpozott teáskanál liszt

  • Szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 evõ. kanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet.

  • Banánropogós

    Hozzávalók: 2 érett banán (az sem baj ha puha), 1 tojás, 15-20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 evokanál cukor, 2 evokanál citromlé, 1 csapott teáskanál sütopor, csipetnyi só, olaj a sütéshez, és a tetejére kevés porcukor;

  • Cukkinis lecsó

    Cukkinis lecsóAz apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felszeletelt zöldségeket, majd megfűszerezzük 1 teáskanál sóval, 1 késhegynyi borssal, 1 teáskanál cukorral és 1 mokkáskanál ételízesítővel, és jól megkeverjük. Kb. 15 percig fedő alatt puhára pároljuk, közben néhányszor megkeverjük. Amikor már minden puha, ráütjük a tojásokat, elkeverjük, és még kb. 2-3 percig főzzük. Ez a fajta lecsó, ízlés szerint készíthető tojással vagy tojás nélkül is, illetve akár kolbásszal is, attól függően, ki hogy szereti.