rss
  • Besamelmártás (tejmártás)

  • Share on Tumblr

    Végy 5 dkg vajat, 5 dkg lisztet, 3 dl tejet, sót, törött borsot. A vajból és a lisztbõl készíts világos rántást, ezt öntsd fel a forró tejjel, s (például habverõvel) keverd simára.

    loading...

    Sózd, borsozd, s kis tûzön fõzd néhány percig, hogy besûrûsödjön.(Van, ahol reszelt
    szerecsendióval is ízesítik.)

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászos joghurt krémes piskóta

    Tészta: 8 tojás, 9 e.k cukor, 9 e.k liszt, 3 e.k víz, 1 cs. sütõpor. Krém: 4 dob. ananász joghurt, 1 doboz ananászkonzerv, 10 dkg. porcukor. Fél liter Hulala habtejszín, 2 cs. zselatinfix.

  • Borjú melle töltve

    Egy kiló borjú mellét megmosunk, besózzuk, a felsõ réteg bõrõs húst elválasztjuk az alsó résztõl úgy, hogy három oldalán azért egybe maradjon s azután a következõ töltelékkel töltjük meg.

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük.

  • Joghurtos, kapros uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 500 g kígyóuborka, ½ csomag kapor, 15 g fokhagyma, só, õrölt bors (ízlés szerint).

  • Almás-mazsolás rizs

    Hozzávalók: 3 ek vaj, 1 csésze hosszú szemû rizs (tipp: a basmati rizs, ha nem is kapható mindenütt, nagyon illik ehhez!), 0,5 csésze finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, reszelt, 1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva, 0,5 csésze aranyszínû mazsola, 1,5 csésze csirke alaplé (lehet leveskockából is).

  • Tárkonyos körözött

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 20 dkg vaj, 3 fej lilahagyma, 8 dkg póréhagyma, 1 dl tejföl, tárkonylevél, õrölt köménymag, pirospaprika, só.

  • Habos meggyes pite

    Hozzávalók:

    vaj 25 dkg, liszt 25 dkg, cukor 2 ek., tojás 3 db, só 1 késh., morzsa 2 ek., meggy 1 kg, vaníliás cukor 10 dkg

  • Tejfölös vagy Esterházy-rostélyos

    A pecsenyének való húst potyoljuk ki jól, sózzuk be, és süssük meg hirtelen forró zsírban, de nem kell sok zsírt használni, mert az káros. Ha megpirult a hús, öntsünk reá hideg vizet, fedjük be, és puhítsuk meg.

  • Petrezselymes újburgonya

    Hozzávalók: 1 kg újburgonya, S dkg vaj, 1-2 csokor petrezselyemzöld, só.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 12 dkg cukor, fahéj, citromhéj, 2 tojás, 2 kanál liszt;

  • Póréhagyma krémleves

    Hozzávalók:

    - 1 nagy póréhagyma
    - 1 nagy szem krumpli
    - 5 dkg vaj
    - 1 l zöldség- v. húsleves
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 2 dl tejszín
    - frissen reszelt szerecsendió
    - fehérbors
    - só

  • Tejfölös fokhagymamártás

    Hozzávalók: 4 db keményre fõtt tojás, 4 dl tejföl, 2 dl tej, só, 7 gerezd finomra zúzott fokhagyma.

  • Túrókrém gyümölccsel

    Hozzávalók: 500 g túró, 200 g friss gyümölcs, 4 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor.

  • Rizses pulykahús

    Hozzávalók: 1 bögre rizs, 3/4 kg pulykamell, 2 szál répa, 2 paradicsom, 1 kis konzerv zöldborsó, 1 kis konzerv kukorica, 1 kis konzerv gomba, só, bors, petrezselyem.

  • Márványos sütemény

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 csésze cukor, 1 csésze liszt, fél csésze olaj, negyed csésze narancslé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál sütõpor, 1 evõkanál kakaópor.

  • Diós káposztarolád chilimártással

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g konyhakész rizs, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 50 g mazsola, 30-30 g pisztácia és píneamag, 50 g durvára aprított dió, só, 1/2 tk. õrölt koriander, 1 fej káposzta, 3 ek. vaj, 2 csõ piros húsú chilipaprika, 250 ml erõleves, 200 ml tejszín.

  • Kapros kelbimbó

    Hozzávalók: 1/2 kg kelbimbó, 3 dkg margarin vagy 3 ek olaj, 1 csomag kapor, 1 csipet õrölt köménymag.

  • Capresesaláta

    Hozzávalók: fél kg szép, érett paradicsom, 25 dkg mozzarellasajt, olivaolaj, bazsalikom, 5 szem kapribogyó (finomra vágva), só, bors, és oregano.

  • Angol leves

    Hozzávalók: 30 dkg tortaalap, 3 ek liszt, 3 ek cukor, 3 tojás, 6 ek csokireszelék, 6 dl tej, 1 ek vaj, 3 ek rum.

  • Tihanyi vaddisznóragu

    Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 nagy lila hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 80 dkg vaddisznólapocka, só, 1 teáskanál kakukkfû, 1 csipet bors, 1 csipet fokhagymás só, 8-10 szem borókabogyó, 1 narancs héja, 2 evõkanál paradicsompüré, 1
    evõkanál pritamin, 5-6 dl tihanyi kékfrankos;

loading...