rss
  • Bajor tojásmártás

  • Share on Tumblr

    Végy hozzá 4 tojássárgáját, 1 gerezd fokhagymát, 3 dkg lisztet, 4 dkg vajat, 2 evõkanál borecetet, borsot, sót. A tojásokat keverd simára a liszttel és a borecettel, majd sózd, borsozd. (Ha keverés közben lassan szitálod a lisztet a tojásba, akkor biztosan nem lesz
    csomós.)

    Egy lábasban olvassz vajat, s tedd bele a megtört fokhagymát. Amikor a vaj hólyagosodni kezd, öntsd bele a tojást és lassú tûzön, folytonosan kevergetve fõzd krémsûrûségûre.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fagylalttal töltött sárgadinnye

    Hozzávalók: két kisebb sárgadinnye, 12 gombóc fagylalt, 20 szem meggy, ostya, tejszínhab, Triple-sec.

  • Borsó krémleves

    Borsó krémlevesA pórét és az édesköményt kis darabokra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Rászedjük a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, majd a borsót is. Citromborssal ízesítjük, majd 5 percet dinszteljük. Felöntjük vízzel, sózzuk, és puhára főzzük a zöldségeket. Ha készen van, beleöntjük a tejet, és krémesre turmixoljuk. A levesbetéthez a sajtot finomra reszeljük, a sonkát ici-pici darabokra vágjuk, összekeverjük. Felforrósítunk egy serpenyőt, a sonkás sajtból kis halmokat szórunk a forró serpenyőre. Addig sütjük, amíg láthatóan megpirul a sajt. Kiszedjük, és még forrón feltekerjük őket.

  • Dunahullám

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
    - 3-4 dkg margarin

    A tetejére:

    - 4 evõkanál porcukor
    - 1 csomag vaníliáscukor
    - 4 evõkanál kristálycukor
    - 5 dl tej
    - 1 csomag vanília puding
    - 15 dkg margarin

    A töltelékhez:

    - 1 üveg meggybefõtt (40 dkg)

    A tésztához:

    - 2 evõkanál keserû kakaópor
    - 2-3 evõkanál tej
    - 1 evõkanálnyi mandulabél
    - 1 csomag sütõpor
    - 25 dkg finomliszt
    - 7 db tojás
    - 25 dkg kristálycukor
    - 37,5 dkg margarin

  • Valódi sült krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, ízlés szerint só;

  • Kávés ír krémlikõr

    Hozzávalók: 2,5 dl tejszín, 3 tojás sárgája, 7 dkg kristálycukor, 12 dkg fehér csokoládé, 1,5 dl ír krémlikõr.

  • Amerikai töltött csirke

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke. A töltelékhez: 1 szárzeller, 4 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 25 dkg csirkemáj, só, bors, fokhagyma, zsálya, 15 szelet toast kenyér, 1 tyúkhúsleveskocka, 2 tojás.

  • Márványos piskóta

    3 dl cukrot, 4 tojás sárgáját, 25 dkg margarint, 1 sütõport robotgép habverõjével felhabosítunk, majd beleteszünk 1 doboz tejfölt, 6 dl lisztet és a felvert tojásfehérjéket.

  • Grillcsirke olaszosan

    Hozzávalók: 2 db kicsi csirke, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 teáskanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, rozmaring, kakukkfû, bazsalikom, 1 szál friss zellerzöld, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, ízlés szerint só.

  • Négerfánk

    Hozzávalók: 2,5 dl víz, 25 dkg finomliszt, 6 db egész tojás, 5 dkg vaj, csipetnyi só, 4 adag csokoládéöntet, 1 evõkanál porcukor, 2 dl tejszín;

  • Gesztenyével töltött libamell

    Hozzávalók: 70 dkg libamell, 10 dkg gesztenyemassza, 10 dkg szemes gesztenye, 1 zsömle, 1 tojás, só, bors.

  • Gombócleves

    Hozzávalók: 7 dl víz, 1/2 mk borsikafû, lestyán, natúr vegamix, sáfrány, szegfûbors, 2 mk zellermag, 1 mk szemes köménymag, 1 mk õrölt köménymag, 2 ek olaj, 3 ek zabkorpa, 3 és 1/2 ek zabliszt, 2 gerezd fokhagyma, tetszés szerinti szójaszószos fokhagymás olaj.

  • Grilezett hátszinszelet

    Hozzávalók: 4 személyre 4db kb. 1-1,2 cm vastag laposhátszínszelet 800 g, só, bors, 4 nagy paradicsom, 150 g mozzarellasajt, 2 evõkanál olívaolaj, 1 kiskanál provence-i fûszerkeverék 80 g fûszervaj (zöldfûszeres).

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Habos piskóta

    Hozzávalók:

    Krémhez:

    - 24 db babapiskóta
    - 8 dl tej
    - 2 csomag tejszínízû pudingpor
    - 6-7 ek cukor
    - 2 egész tojás
    - 2 dl tejszín
    - 1-2 ek porcukor

    Öntethez:

    - 3 ek kakaó
    - 5 ek cukor
    - 2,5 dl víz
    - 5 dkg étcsokoládé

  • Halpaprikás

    Hozzávalók 3-4 személyre : kb. 1 kg-os ponty, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 csipetnyi csípõs paprika, 2 csipetnyi õrölt bors, 1 késhegynyi õrölt kömény, só ízlés szerint, 1/2 tubus pirosarany.

  • Paradicsommal töltött halfilé

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 50 dkg burgonya, 4 nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 7 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl zöldségleves (zöldségleves kockából), 1 dl fõzõtejszín, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja, 1 kiskanál cukor, csipet fehér bors, só.

  • Birkahusi salival

    Hozzávalók:

    8 szelet birkahús, tengeri só, õrölt feketebors, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál apróra vágott mogyoróhagyma, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evõkanál apróra vágott koriander, 4 evõkanál fehérborecet, 4 evõkanál olívaolaj, 2 fej radicchio saláta, 100 g galambhegy saláta

  • Ribiszkelé

    Hozzávalók: 5 kg ribiszke, fél liter víz.

  • Fahéjas fánk

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 3 teáskanál porcukor, 3 tojássárgája, 1,5-2 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, fahéjas porcukor, csipetnyi só.

  • Pudingos-citromos szelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 300 g liszt
    - 1 egész tojás
    - 70 g margarin
    - 1 csomag szalalkáli
    - 3 ek. porcukor
    - 5 evőkanál tej

    Krémhez:

    - 5 dl tej
    - 1 cs. vaníliás pudingpor
    - 250 g margarin
    - 200 g porcukor
    - 2 cs. vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja és leve