2024.04.19. - Emma

Fejes saláta fõtt marhahússal

Ezt az összetett salátát maradék fõtt marhahúsból vagy sovány sült húsból készítjük fejes salátával. 5 dkg majonézt porcelán vagy zománcozott keverõtálba teszünk, hozzáadunk egy kávéskanálnyi mustárt, sót, törött borsot, egy fél citromlevet, és az egészet simára keverjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Beleaprítunk két szál gyenge újhagymát, egy csipetnyi szétdörzsölt és finomra vágott fokhagymát és egy kis apróra vágott zöldpetrezselymet. Ezzel is elkeverjük, majd egymás után hozzátesszük a jól megmosott és elõhûtött, kisebb levélkékre szaggatott fejes salátát (két szép nagy fejet), 2 db keményre fõtt tojást vékony karikára vágva és végül 10-12 dkg jól lehûtött, kisebb cikkekre aprított fõtt marhahúst vagy sült húst.

Az egészet jól összekeverjük, ha kell utána ízesítjük, és üveg vagy porcelán tálba téve néhány percre a hûtõszekrénybe tesszük tálalás elõtt. Ízlés szerint ezt a salátát fõtt tojás helyett friss paradicsomszeletekkel is készíthetjük, ekkor a két tojás helyett 10-15 dkg kisebb tömött húsú friss paradicsomot keverünk hozzá felszeletelve.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!