rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Meggyes saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg meggy, 3 karika ananászbefõtt, 1 kis fej saláta, 15 dkg császárhús, 15 dkg kemény sajt, 1 kis zeller, 10 szem dió, 2 dl joghurt, 4 evõkanál olaj, 1 kis citrom leve, só, fehér bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A salátalevelekkel kibéleljük a tálat. Belerakjuk a vékony csíkokra vágott sajtot, császárhúst, ananászt, a kimagozott meggyet, ráreszeljük a meghámozott zellert és rátördeljük a dióbelet. Összekeverjük a többi hozzávalót és meglocsoljuk vele a salátát.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egy kis olasz finomság - Panettone

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 10 dkg cukor, 4 dkg élesztõ, bõ 1 dl langyos tej, 6 tojássárgája, 20 dkg szobahõmérsékletû vaj, 1 citrom lereszelt héja, 7,5-7,5 dkg cukrozott citrom- és narancshéj, 5 dkg cseresznyebefõtt vagy rumos aszalt szilva, 10 dkg mazsola, 1-1 csipet só, õrölt szegfûszeg és fahéj, a kenéshez 1 tojás sárgája

  • Tojásos kukoricaleves

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv vagy 1 csomag mirelit kukorica, 2 dl száraz fehérbor, 4 db tojás, 1 csokor zeller, fél pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Borjúszelet paprikásan

    1 kiló borjúhúst bõrétõl megtisztítva, szeletekre vágunk, besózzuk s mindegyik szeletre egy csipetnyi paprikát szórunk. Egy lábosban 10 deka apró kockára vágott szalonnát sütünk s szûrõkanállal egy tányérra kiszedjük s meleg helyre félretesszük.

  • Rakott tészta

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 2 db tojás
    - 20-25 dkg liszt

    Töltelékhez:

    - 50 dkg nagy szemû szõlõ
    - 20 dkg darált dió
    - 4 db tojás +3 tojásfehérje
    - 5 dkg +1 ek vaj
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 2 cs vaníliás cukor

  • Tejfölös gombás csirkeszárnyak

    Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny, 1/2 l tejföl, gomba, 1 csomag sültcsirke fûszersó, 1-2 evõkanál olaj, 1-2 dl víz, foghagyma, só.

  • Kókuszos gömbök

    Hozzávalók (40 darabhoz): 20 dkg finomliszt 1 csapott kiskanál sütõpor 12 dkg vaj vagy margarin 7 dkg porcukor 1 tojás 20 dkg kókuszreszelék a nyújtáshoz: liszt a tetejére: méz.

  • Almás lepény

    Almás lepényAz almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 5 percig állni hagyjuk és kinyomkodjuk a levét. Kis lángra rátesszük, hozzáadjuk a cukrot és megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni. A tésztához valókat jó alaposan összegyúrjuk, picit lágy lesz a tészta és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát kettéosztom, kilisztezett tepsibe rakjuk, erre kevés zsemlemorzsa kerül (vagy van aki grízt szór rá, hogy az alma leves ne áztassa fel a tésztát), majd erre a kicsvart alma és erre rá a másik tészta. Megszurkálom villával, megkenem a tojásfehérjével és lassú tűznél 40 percig sütöm

  • Gesztenyebonbon

    Hozzávalók:

    42 dkg cukor, 3 dl víz, kis vanília, 50 dkg áttört gesztenye, csokoládémáz

  • Gombaszószos töltött burgonya

    Gombaszószos töltött burgonyaAz apróra vágott hagymát az olajon kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, fűszerezzük, kevés víz hozzáadásával, megpároljuk, majd hozzákeverünk 1 felvert tojást, hogy összefogja a masszát. A hámozott nyers burgonyát karalábévájóval kifúrjuk, majd megtöltjük a darált hússal. Egy edénybe lerakjuk a krumpliból kivájt korongokat, ezekre helyezzük a töltött krumplit, sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, amennyiben a krumpli megfő. A megmaradt olajon megpároljuk a gombát, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis olajat, fűszerezzük.

  • Trópusi jégvirág tea

    Hozzávalók: 1 l trópusi gyümölcs-ízû tea 1/2 dl citromlé 2 dl narancslé néhány karika kiwi.

  • Erõleves halgombócokkal

    Elkészítés: A tengeri halfilét apróra vágjuk, hozzáreszelünk egy kis fej hagymát, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 1 kanál liszttel összegyúrjuk. Az erõlevest felforraljuk, a halas masszából gombócokat formázunk, majd a levesbe dobjuk. Tálaláskor petrezselyemmel vagy felaprított snidlinggel tálaljuk.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 l húsleves, 2 tojássárgája, 1 ek. liszt, 2 dkg vaj, szerecsendió, só, bors.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1-2 csokor petrezselyemzöld.

  • Fejessaláta naranccsal

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 2 narancs, fél citrom és fél narancs leve, fél tk só, frissen õrölt fehérbors, csipetnyi cukor.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    Hozzávalók: l kg paradicsom, l-2 vöröshagyma, 25 dkg gomba, l5 dkg bacon szalonna, l5 dkg ementáli sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, l dl tejszín, só, bors, zsályalevél, szerecsendió, fokhagymás vaj.

  • Nápolyi zöldségleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 karalábé, 1/4 zeller, 1 citrom, 1 kk levesizesítõ, 1 kk paradicsompüré, 10 dkg parmezán, õrölt bors, só.

  • Békési makaróni

    Hozzávalók: 40 dkg rigatoni vagy más csõtészta (makaróni), 10 dkg húsos, füstölt szalonna, 4 dkg Lajta sajt, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 dl húsleves, 1 evõkanál étkezési búzakeményítõ, 2 dkg vaj, só, oreganó, rozmaring, reszelt szerecsendió, (színes) bors.

  • Kolbászos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 30 dkg páros debreceni, vagy virsli, 60 dkg burgonya, 1/2 dl olaj, 1 húsleves kocka, 2 dl tejföl, só.

  • Édes tojásmártás

    Végy hozzá 2 tojást és további 2 sárgáját, 15 dkg cukrot, 3 dl száraz fehérbort, egy fél citromot és sót.

  • Párizsis nyárs

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 fél hurkapálca (vagy hosszú hústûk).

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...