2024.03.29. - Auguszta

Sajtos csiga

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanál sütõpor, 15 dkg reszelt sajt, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tej.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet a fele margarinnal, 1 mokkáskanál sóval, a sütõporral és a tejjel összegyúrjuk. 3 felé osztjuk, majd mindegyikbõl vékony téglalapot nyújtunk, ami kb. 5-10 cm széles, legyen. Töltelék: A margarin másik felét a reszelt sajttal, paprikával, sóval (esetleg borssal) simára keverjük, majd ezt a téglalapokra kenjük. A téglalapokat, mint a bejglit jó szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és másnapig lefagyasztjuk.

(A tészta a hûtõben bármeddig eláll.) Sütés elõtt 20 percig, a levegõn hagyjuk a tésztát, majd 1-2 mm vastagra szeleteljük fel. A kapott kis csigákat tepsibe rakjuk. Forró sütõben világosra sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!