rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sajtos csiga

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanál sütõpor, 15 dkg reszelt sajt, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tej.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A lisztet a fele margarinnal, 1 mokkáskanál sóval, a sütõporral és a tejjel összegyúrjuk. 3 felé osztjuk, majd mindegyikbõl vékony téglalapot nyújtunk, ami kb. 5-10 cm széles, legyen. Töltelék: A margarin másik felét a reszelt sajttal, paprikával, sóval (esetleg borssal) simára keverjük, majd ezt a téglalapokra kenjük. A téglalapokat, mint a bejglit jó szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és másnapig lefagyasztjuk.

    (A tészta a hûtõben bármeddig eláll.) Sütés elõtt 20 percig, a levegõn hagyjuk a tésztát, majd 1-2 mm vastagra szeleteljük fel. A kapott kis csigákat tepsibe rakjuk. Forró sütõben világosra sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Magyaros tojássaláta

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 2 ek lecsó, 1/2 mk pirospaprika, 3 dl tartármártás, 1 ek vágott metélõhagyma.

  • Tojáskrém sajtosan

    Tojáskrém sajtosanFőzzünk keményre két darab tojást. Reszeljünk le 10 dkg márványsajtot (rokfortsajt vagy más néven kéksajt) s azt keverjük össze a tojások sárgájával, 8 dkg vajjal vagy margarinnal, 1 dl tejföllel, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, egy-egy mokkáskanálnyi curryvel(el is maradhat, ha valaki nem szereti), őrölt borssal, valamint kevés mustárral és sóval. Ha kész reszeljük a tetejére a kemény tojások fehérjét. Majd mikor kész a krém ízlés szerint friss kenyérre vagy pirítósra is rakhatjuk.

  • Kínai csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirke, 3 dkg szárított kínai gomba, 2,5 l csirkehúsleves, 1 csomag vegyes zöldség, 5 dkg kínai rizsgombóc, sárgarépa, zeller, póréhagyma, 34 dkg bambuszrügy, szójaszósz, chili.

  • Kelkáposztaleves virslivel

    Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta, egy fej vöröshagyma, egy gerezd
    fokhagyma, egy kanál zsír, egy kanál liszt, késhegynyi pirospaprika, köménymag, törött bors, só, 2 pár virsli.

  • Ringló cukorban

    A még nem egészen érett szép nagy zöld ringlót, ha megmostuk és leszárítottuk, tûvel megszurkáljuk s rézüstben gyenge ecetes vízbe fõzzük, míg a héja kissé megreped.

  • Articsókás pizza

    Hozzávalók: 450 g konzerv articsóka, 240 g önkelesztõ liszt, 160 g cheddar sajt, 90 g növényi zsiradék, fél tk. só, olívaolaj, 6 db közepes paradicsom, 1 tk. szárított oregánó, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. paradicsompüré, 12 fekete olajbogyó.

  • Lúdláb szelet

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 6 tojásól készült piskóta lap

    Krém:

    - 1 csapott ek liszt
    - 7 ek kristálycukor
    - 3 ek kakaópor
    - 4 dl tej
    - 25 dkg margarin
    - ízlés szerint rum
    - 10 dkg tortabevonó csokoládé

  • Tanyasi paprikás szalámi

    Hozzávalók: 5 kg kicsontozott sertéslapocka, 0,5 dkg köménymag, 2,5 dkg õrölt feketebors, 3 gerezd fokhagyma, 14 dkg só, 2 dkg csipõs paprika, 2 dkg édes - nemes paprika, 5 g salétromsó, 0,5 dkg porcukor.

  • Milánói csirkeszárny

    Hozzávalók: 60 dkg csirkeszárny, 40 dkg paradicsom, 1 sárgarépa, 1 zeller, 1 vöröshagyma
    fokhagyma, paradicsomlé, só, bors, kakukkfû, Rama margarin.

  • Alma-birsmártás

    A gyümölcsöt a borban a fûszerekkel együtt puhára pároljuk, majd összeturmixoljuk. Libasülthöz, sült csirkéhez illõ, könnyû mártás.

  • Vaniliashake

    Hozzávalók: 4 gombóc vaniliafagylalt, 2 dl tej, 2 ek cukor.

  • Malacpecsenye

    Hozzávalók: Személyenként 25-30 dkg bõrõs malachús, 1 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, bors, só, majoránna, 3 evõkanál olaj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl sör.

  • Babpástétom

    Hozzávalók: fél kg nagy szemû bab, 3 kemény tojás, 2 fej hagyma, só, bors, 1 evõkanál libazsír vagy olaj.

  • Gombaleves

    Egynéhány nagyobb fajta csukott gombát megtisztítunk, megmossuk s vékony szeletekre vágva zsírban puhára pároljuk. Gombánál ajánlatos, ha párolás közben egy ezüst kanalat teszünk bele, és ha nem feketedik meg, akkor jó a gomba. Ellenkezõ esetben mérges gomba s akkor természetesen nem használhatjuk. (megjegyzés: valahol olvastam már, hogy ez csak egy régi hagyomány, és nem igaz!!!)

  • Töltött csirkemell

    Hozzávalók:

    4 pici csirkemell (vagyis 2 egész), 8 vékony szelet sonka, 10 deka morzsálódós frisssajt, 2 szem aszalt paradicsom, néhány levélke zsálya, olívaolaj, bors, fürtös miniparadicsom, 1 kanálka zsályaméz (jó ha van, de nem ettõl függ a dolog sikere), tej, zsálya, só, paradicsomsûrítmény

  • Szarvashús polgári módon

    A paclehez annyi vizet veszunk, amennyi a hust ellepi, hozzaadunk ecetet, voroshagymaszeleteket, baberlevelet, kakukkfuvet, mogyorohagymat, karikara vagott vegyes zoldseget (sargarepat, fehergyokeret, zellert), zuzott fenyomagot, szemes borsot, szegfuszeget, sot es citromhejat.

  • Gombapogács

    Hozzávalók: 60 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, só, bors, fél kg liszt, 1 tojás, zsír, zsemlemorzsa.

  • Rablóhús nyárson fóliás burgonyával

    Hozzávalók:

    30 dkg pulykamell, 30 dkg csirkemell, 30 dkg sertésszûz, 20 dkg szalonna, 20 dkg kolbász, 2 fej hagyma, 8 db gomba, 4 db paprika, 4 db paradicsom, só, bors, grill fûszerkeverék, 0,4 l olaj, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 80 dkg burgonya

  • Tepertõs pogácsa

    Fél kiló liszt, tojás nagyságú vaj, langyos tejbe feloldott 2 deka élesztõ, egy egésztojás és 2 tojássárgája, só és tejfelbõl rétes tészta keménységû; tésztát készítünk s kelni hagyjuk.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...