rss
  • Finom sajtos

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 15 dkg margarin, 3 kanál tejföl, tojás a kenéshez, 2 dkg só.

    Elkészítése: A sajtból egy kicsit félreteszünk, a hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát vékonyra kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, sütõlemezre tesszük, kockára vágjuk, a tetejét tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, megsózzuk, rövid ideig sütjük, inkább csak szárítjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kókuszgolyó

    KókuszgolyóA kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt levét rumaromával ízesítjük, majd ebből annyit öntünk a tésztához, hogy az formázható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik. A kókuszgolyót többféleképpen is készítik, lehet tenni a közepébe meggyet is, illetve van aki a tésztájába még főzött kávét is önt a kakaó mellé.

  • Pizza tészta recept (az összes tudnivalóval)

    Hozzávalók: 1 l víz, 2 kg liszt, 2 dkg élesztõ, 0.5 dkg tengeri só.

  • Meggybólé gyömbérrel

    Hozzávalók 12 személyre: 2 üveg magozott meggybefõtt, 2 üveg pezsgõ, 2 liter gyömbér, 2 liter vaníliafagylalt.

  • Pisztráng saláta

    Hozzávalók: 2 alma, kevés citromlé, 40 dkg fõtt cékla, 2 füstölt pisztráng, az öntethez: 2 evõkanál balzsamecet, 1 kávéskanál mustár, ízlés szerint reszelt torma, 1 evõkanál ribizli dzsem, 2 evõkanál napraforgó olaj, 2 evõkanál dióolaj (helyettesíthetõ olívaolajjal is).

  • Zeller saláta

    Egy kis cserép, vagy porcellán lábosba teszünk ecetet, olajat, kevés sót és cukrot s a tûzhelyre tesszük.

  • Lencseleves virslivel

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 2 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, 3 pár virsli.
    A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Üvegtésztás zöldségleves

    Hozzávalók:

    1 l húsleves, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg gomba, 10 dkg üvegtészta, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg gyömbér, 2 evõkanál halszósz, 1 evõkanál szójaszósz

  • Tejfölös-mustáros krumplisaláta

    Hozzávalók: 5-6 adaghoz: 1,5 kg burgonya, 25 dkg bacon, 7,5 dkg mustár, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejszín, 6 dl tejföl, 1 tasak Steak fûszerkeverék, snidling vagy lilahagyma.

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    - 3 pár virsli
    - 15 dkg szeletelt, fõtt gomba
    - 1 dl majonéz
    - 1 pohár tejföl
    - 1 kk citromlé
    - 1 csipet bors
    - 1 csipet só
    - 1 ek fehérbor

  • Diós gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 1 kimagozott szeletekre vágott õszibarack, 2 gerezdekre bontott narancs, 25 dkg kockára vágott friss ananász, 17,5 dkg mag nélküli szõlõ, 2,5 dkg brazil dió durvára darálva, 1 narancs leve.

  • A súlyfelesleg mértékének meghatározása

    A túlsúly és az elhízás meghatározása a testtömegindex -más néven a BMI (Body Mass Index) - alapján történik, amely a kilogrammban kifejezett testtömeg és a méterben mért testmagasság négyzetének hányadosa. Akinek súlyfeleslege van, az testtömegindexe szerint lehet túlsúlyos vagy elhízott:

  • Pusztapörkölt

    Hozzávalók: 15 dkg v. hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg marhahús, 60 dkg burgonya, 2-2 paradicsom és paprika, köménymag, pirospaprika, só, olaj.

  • Sütés nélküli almatorta

    Hozzávalók:

    - 1 csomag babapiskóta
    - 1 kg alma hámozva, lereszelve
    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 1/2 citrom leve
    - csipet őrölt fahéj
    - 2 ek. cukor
    - 5 dl víz

  • Fokhagymás sült kagyló

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.

  • Farsangi fánk

    Farsangi fánkA lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat.

  • Paradicsomos szelet

    Hozzávalók:

    - 20 dkg karaj vagy csirkemell filé
    - 40 dkg paradicsom
    - 10 dkg trapista, vagy mozzarella
    - 1 vöröshagyma
    - 3 ek. olivaolaj
    - só, bors
    - grill fûszerkeverék
    - friss, apróra vágott bazsalikom
    - csipet kakukkfû
    - csipet oregano

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Alufóliás sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg zsenge, tavaszi sárgarépa, S dkg vaj, só, csipetnyi szelt szerecsendió.

  • Karácsonyi habkarika

    Hozzávalók:

    - 3 db tojásfehérje
    - 40 dkg cukor
    - 1 kávéskanál 10 %-os ecet
    - 0.5 dl víz

  • Svéd gomba

    Hozzávalók: 3 ek. olaj, 1 nagy hagyma, 1/2 kg gomba (csiperke, akár konzerves), só, bors, babérlevél, 1 közepes doboz paradicsompüré, pár csepp citrom leve, kevés porcukor.