rss
  • Zöldborsós gombapörkölt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg csiperke gomba, 20 dkg zöldborsó, 2 kis fej vöröshagyma, kömény, majoránna, pirospaprika, só, 2 evõkanál olaj.

    loading...

    Az apróra vágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a nyers zöldborsót (vagy konzervet, mirelitet) befûszerezzük. Addig fõzzük, míg a gomba megpuhul és a leve besûrûsödik. Kifõtt tésztához vagy rizshez tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók: 30 dkg kelkáposzta, 2 db közepes krumpli, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 tk vegeta, 1 tk pirosarany, 1 tk só, 1 mk köménymag, 1 mk õrölt bors, 2 tk õrölt paprika, 1 fakanálnyi zsír vagy 2 ek olaj, 1 púpos ek liszt, 2 pár virsli, 2 dl tejföl.

  • Orthorexia nervosa - Betegesen egészségesek

    Az egészséges táplálkozás is lehet káros? Igen, derül ki osztrák szakemberek kutatásainak eredményeibõl.

    A kutatók egy új - eddig még nem hallott - étkezési rendellenességrõl számoltak be, melynek neve orthorexia nervosa.
    Azokat illetik ezzel az elnevezéssel, akik már betegesen arra törekednek, hogy mindig "helyesen" táplálkozzanak.

  • Aszaltszilvás baconfalatok

    Hozzávalók:

    - 24 szelet bacon
    - 48 szem vörös borban eltett aszalt szilva
    - 48 szem mandula

  • Vöröskáposzta-saláta

    Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.

  • Banándesszert

    Személyenként 1 banánt hámozzunk meg, és 2 dg vajban mindkét oldalát süssük néhány percig, hogy átforrósodjon. Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg, mert akkor szétesik és elveszti a kellemes ízét. Rósejbnisüto kanállal, óvatosan forgassuk át.

  • Mexikói borda

    Hozzávalók:

    - 4-5 szelet sertéskaraj
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 30 dkg paradicsom
    - 1 kis doboz konzerv paradicsompüré
    - 1 evõk. ketchup
    - 30-40 dkg mirelit szemes kukorica
    - só
    - bors
    - olaj
    - 2-3 dkg reszelt sajt

  • Mustáros burgonyamártás

    Hozzávalók: 1 burgonya, 2 ek. mustár, 1 1/2 dl tejföl, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 tk. kristálycukor, 1 ek. olaj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj.

  • Kagylós vitaminsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g õrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fûszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Fatörzs

    Hozzávalók: A tésztához: 10 tojássárgája, 10 evõkanál porcukor, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 4 evõkanál dió, 4 kávéskanál liszt, 1/2 csomag sütõpor. A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 0,5 dl rum, 1/4 liter tej, kevés liszt.

  • Zöldséges sertésragu tésztaágyon

    Hozzávalók: 30 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1 ek szójamártás, 1 ek édes vermut, 1 ek étkezési keményítõ, 1 szál zeller, 1/2 sárgarépa, 6 brokkoli-rózsa, 6 karfiolrózsa, 1/2 kockákra vágott paradicsompaprika, 1 kicsi, félbevágott, felszeletelt vöröshagyma, 50 dkg laposmetélt, só, 1/4 liter víz, 1/2 csirkeleveskocka, 1.5 kiskanál étkezési keményítõ.

  • Csicseriborsó Bakonyi módon

    Hozzávalók:

    20 dkg csicseriborsó, 40 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 kis pohár tejföl, 2-3 db babérlevél, fûszerpaprika, bors, só

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók: 2.8 dkg élesztõ, 50 dkg liszt, 1 púpos evõkanál tejföl, 1 evõ.kanál olaj, 2,4 dl víz, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor.

  • Bajor tormaleves

    Hozzávalók: 1 szál torma (friss), 30 dkg liszt, 5-5 dl tej és húsleves (leveskockából), 2 dkg vaj, fél citrom (leve), 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, cukor, õrölt fehér bors, só, 1 szelet pirítós, zsázsalevél.

  • Isztriai sertéskaraj

    Hozzávalók: 2 kg karaj, 2 dkg fokhagyma, 3 dkg só, 10 szem egész bors, 10 babérlevél.

  • Húsos rakott tészta

    Húsos rakott tésztaA hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát, és 15 percen át pároljuk. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben barnulásig pirítjuk.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4-4 db alsó és felsõ csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, bors.

  • Almachips

    Hámozd meg az almát, és vágd vékony, kb. 2 mm-es szeletekre. Tedd egy enyhén kiolajozott tepsibe, és kb. 90 fokon süsd két és fél órán keresztül.

  • Túrós szendvicskrém

    Hozzávalók: 30 dkg túró, 2 ek tejföl, só, bors, pirospaprika, kevés uborka és zöldpaprika.

  • Citromos rizsleves

    Hozzávalók (4 személyre):

    1,2 liter (szûrt) tyúkleves, 4 dkg rizs, 1 nagy tojás, 1 citrom, bors, só

  • Feta (friss juhsajt)

    A (talán) legismertebb görög sajt. Juhtejbõl készítik és sós lében hozzák forgalomba.

loading...