rss
  • Gyümölcsrizs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:(4 személyre) 2 dl rizs, 3 dl víz, 2 dl tejszín, 2 evõkanál cukor, 2 teáskanál vaníliás cukor, 1 csipet só, 2 banán, 2 db narancs, 2 db alma, 10 db apró habcsók, 10-15 szõlõszem.

    A rizst kb. 20 percig fõzzük, a vizzel, utána jól leöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük. A tejszint felverjük habnak és összekeverjük a rizzsel, ízesítjük a cukorral és a vaníliás cukorral.

    Szervírozás elõtt beleöntjük egy nagyobb tálba, és összekeverjük a meghámozott és apróra vágott gyümölcsökkel. A tetejét díszítjük a habcsókokkal, szõlõszemekkel és tejszínhabbal.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bableves kolbásszal

    Bableves kolbásszalA fejtett babot egy egész éjszakára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre megdinszteljük, rádobjuk a már felaprított paradicsomot, az összetört fokhagymát és a felaprított zöldségeket, a burgonya kivételével, mert az majd csak később kerül bele. Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel, és beletesszük a babot. Sóval, összetört babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a meghámozott, egészben hagyott krumplit. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, és készre főzzük. Tejföllel, ecettel kínáljuk.

  • Pompás diótorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 6 db tojás, 12 dkg kristálycukor, só, 11 dkg liszt, 4 dkg darált dió, 1 evõkanál rum, a forma kikenéséhez diónyi ráma, 20-22 szem felezett dió a díszítéshez

    a krémhez: 3 dl tej, 6 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 20 dkg ráma, 20 dkg darált dió, 2 zacskó vaníliás cukor, 1/2 dl rum

  • Csicsókaleves

    Hozzávalók: 50 dkg csicsóka, 2 vöröshagyma, 20 dkg fûszeres kolbász, fél dl étolaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, só.

  • Tésztás csirkemáj

    Hozzávalók: só, bors, babérlevél, kakukkfû, 5 dkg vaj, 1 doboz paradicsompüré vagy áttört paradicsom, 1 dl vörösbor, 50 dkg csavart tészta, 1 dl tejszín, 40 dkg csirkemáj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma.

  • Rakott vajbab

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 2 ek. étolaj, 20 dkg virsli, 2 db tojás, 1 dl energiaszegény tejföl, 3 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem.

  • Banana Daiquiri

    Hozzávalók: 4 cl fehér rum, 2 cl banánlikõr, fél db banán, 1 cl limelé.

  • Gyümölcsös szárnyassaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt szárnyas hús, 2 kivi, 20 dkg meggy, 1 rózsaszín húsú grépfrút; a pácléhez: 1 narancs leve, 1 citrom leve, 7 evõkanál tejföl, 3 teáskanál rum, csipet frissen õrölt fekete bors, 1 mentalevél.

  • Lazacos szendvics

    Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 1 doboz füstölt lazac (100 g) lecsepegtetve, 1 ek tartármártás, 1 + 2 ek vaj, fél ek finomra vágott kapor, díszítõelemek.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók: 80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.

  • Ananászos nyúlcomb mikrohullámon

    Hozzávalók: 4db nyúl elsõ combja, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál bors, 3 evõkanál kókuszreszelék, 4 evõkanál liszt, 1 doboz ananász karika, 2 db banán;

  • Parmezán puding

    Hozzávalók: liszt 15 dkg, vaj 2 dkg, tej 1 dl, tojás 6 db, só késh., parmezán sajt 14 dkg, vaj 5 dkg, sonka vagy parmezán 3 dkg.

  • Vajas brokkoli

    Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Meggyes borpuncs

    Hozzávalók: 2 l édes vörösbor, 1 ü cukrozott-magozott meggybefõtt, 10 dkg mazsola, 1 deci rum, Ízesítéshez, ízlés szerint; cukor vagy édesítõ, fahéj, szegfûszeg.

  • Hideg zöldbableves

    Hozzávalók: 40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk ecet, csipetnyi cukor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, 2 dkg só.

  • Wellington pulykamell

    Hozzávalók: 1 pulykamell, gombapép, só, bors, szárított bazsalikom, olaj, 20 dkg leveles tészta, 1 tojás.

  • Bélszinsteak amerikai rakott burgonyával

    Hozzávalók 4 személyre: 700 g bélszín, 100 g olaj, 200 g vaj, 5 db tojás, 2 dl tejszín, 700 g burgonya, 40 g só, 10 g bors, 20 g mustár, kevés szerecsendió.

  • Chilis bab

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált marhahús
    - 1 doboz vörösbab konzerv
    - egy doboz kukoricakonzerv
    - 3-4 db paradicsom
    - 1 nagyobb vagy 2 kisebb kaliforniai paprika
    - 2 dl sűrű paradicsomlé
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
    - 1 mokkáskanál cayenne bors
    - ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott vagy szárított chilipaprika
    - 1 kiskanál morzsolt oregano
    - 1 kiskanál őrölt római kömény
    - csipetnyi őrölt fahéj
    - cukor
    - só
    - étolaj

  • Sajtgombócos leves

    Sajtgombócos levesA leves hozzávalóit egy lábasba tesszük, és elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a gombócokat. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a vajat, a lereszelt sajtot, a szódabikarbónát és a búzadarát. Jól összekeverjük, és hagyjuk kb. 10 percet pihenni, hogy a búzadara megdagadjon. Amikor már a répa megpuhult, a hagymákat kivesszük a levesből, és beletesszük a gombócokat. 5 percet főzzük, majd tálaljuk. Az alaplé, amiben feltesszük főni, lehet húslevesből megmaradt lé is, úgy még ízletesebb lesz a leves.

  • Macaróni leves

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

  • Falatkák kétféle sajttal

    Hozzávalók: 4 kifli, 10 dkg vaj, 15 dkg gouda sajt, 15 dkg ementáli sajt, 1 kisebb jégretek, 20 dkg nagyon apró csemegeuborka.