A nehéz, zsíros ételek fogyasztása nem tesz jót a szervezetnek, rövid távon az agy mûködését is hátráltatja. Ilyenkor testünk átcsoportosítja erõforrásait, és minden energiáját az emésztésre összpontosítja. Nem véletlen, hogy a vasárnapi ebéd után elnehezülnek a szempillák. A zsírszövetek az idegpályákon is lerakódnak, védõburkot képezve körülöttük, bágyadtságot okozva.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A B1-vitamin az idegrendszer mûködésében játszik fontos szerepet. Hiánya koncentrációs zavarokat, emlékezetromlást okoz. Legjobb B1-vitaminforrások a sovány húsok, a teljes kiõrlésû gabonafélék, és a hüvelyes zöldségek. A B6-vitamin hiánya is a szellemi teljesítõképesség rovására mehet. Sok B6-vitamint tartalmaz a hús, a tej, a búzacsíra, a belsõségek, a teljes kiõrlésû gabona, a dió és a mogyoró.