Laboratóriumi tesztek azt mutatják, hogy a vörösborban található reszveratrol megduplázhatja egy kemoterápiás szer, a rapamicin hatását - idézte amerikai kutatók megállapítását kedden a The Daily Telegraph online kiadása.
A tumorsejtekben gyakran fejlõdik ki ellenálló képesség a rapamicinnel szemben, amelyet kilökõdést gátló szerként is használnak.
A rapamicin lassítja a rákos daganatok növekedését, ezért alkalmazzák kemoterápiás hatóanyagként.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
"Ha ezek a megfigyelések a klinikai kipróbálás során is érvényesnek bizonyulnak, akkor egy pohár bor vagy egy marék mogyoró elfogyasztása a rák elleni rapamicin kezelés elõtt okos megközelítés lehet" - magyarázta Eng. Az eredményeket részletesen a Cancer Letters címû szakfolyóiratban tették közzé.
