rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Advent Álomdiéta módra

  • A következõ álomdiétás adventi receptekkel kedveskedik Dr. Csábi Bettina álomdiéta rovata:

    Finom mézeskalács
    Ánizsos linzer
    Püspökkenyér

    Minden egészséges ember szereti tömni a pocakját, ám nem mindegy, hogy az ünnepek után beleférünk-e a ruháinkba :-) Az álomdiéta révén készített süti fincsi és egyben kíméletes is.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Mézeskalács álomdiéta módra

    Hozzávalók: 0.5 kg szénhidrát csökkentett Dream-Food álomdiéta lisztkeverék, 25 dkg méz, 12,5 dkg margarin, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2.5 dkg kakaó, fûszerek: szegfûszeg, fahéj.

    Díszítéshez: 1 tojásfehérje, 10 dkg gyümölcscukor

    A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihûl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a Dream-Food álomdiéta lisztkeveréket, fûszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hûtõbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hûtõbõl kinyújtjuk, formákat vágunk belõle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütõben, amikor kivettük akkor díszítjük a cukormázzal. Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.

    Ánizsos linzer álomdiéta módra

    Hozzávalók:
    40 dkg szénhidrátcsökkentett Dream-Food álomdiéta lisztkeverék
    1 sütõpor
    1 evõkanál ánizsmag
    20 dkg margarin
    édesítõszer
    1 dl tejföl
    1 tojás
    20 dkg aszalt szilva

    Elkészítés módja:
    A Dream-Food álomdiéta lisztkeveréket a sütõporral elkeverjük, beleszórjuk az õrölt ánizsmagot, majd elmorzsoljuk benne a margarint, és tojással, édesítõszerrel, tejföllel összegyúrjuk.
    Kinyújtjuk, különbözõ formákkal kiszaggatjuk, olajos tepsibe tesszük.

    Megkenjük tojással, apróra vágott aszalt szilvát hintünk rá. Ezt azoknak ajánlom, akik kifejezetten szeretik az ánizst.

    Püspökkenyér álomdiéta módra

    Hozzávalók:
    4 tojás
    Édesítõszer/gyümölcscukor
    15 dkg Dream-Food szénhidrátcsökkentett álomdiéta lisztkeverék
    1 narancs
    1 citrom
    10 dkg mandula
    5 dkg mazsola

    Elkészítés módja:
    4 tojás sárgáját édesítõszerrel, vagy gyümölcscukorral kikeverünk, hozzáadjuk a 4 fehérjébõl vert kemény habot, beleszórjuk a Dream-Food álomdiéta lisztkeveréketet, a narancs és a citrom reszelt héját, végül a mandula darabokat és a mazsolát. Kiolajozzuk az õzgerinc formát, meghintjük Dream-Food álomdiéta liszttel, nehogy leragadjon, és beleöntjük a tésztát. Közepes lángon sütjük.



    Klikk: www.csabibettina.hu


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ételek az õszi depresszió ellen

    Hivatalos nevén endorfin, népszerû nevén boldogsághormon. Mi az endorfin?

    Különleges, fehérje jellegû anyag, amit a szervezeted termel. Nem kerül pénzbe, csak egy kis odafigyelésbe, hogy a boldogsághormon kiválasztódjék, s te megúszhasd az õszi-téli nyomottságot. Visszavonhatatlanul megjött az õsz. Ilyenkor sokan befordulnak a sarokba, átadják magukat a depressziónak. Az endorfin az agyban termelõdõ fehérje jellegû, hormon tartalmú anyag, mely egyrészt a fájdalom csillapításáért, másrészt az örömérzetért felelõsek.

  • A nagy mennyiségû folyadékfogyasztás káros is lehet

    Nap mint nap azt halljuk, hogy fogyasszunk sok folyadékot. A nagy mennyiségû folyadék fogyasztásának akár káros hatásai is lehetnek. Az állandó szomjúság és a fokozott vízfelvétel a szervezet kóros mûködését jelezheti.

    A túlzott folyadékfelvétel káros lehet a vesék, a keringés illetve az anyagcsere kórállapotainak fennállásakor. Hiperhidrációnak nevezzük azt az állapotot, amikor a szükségesnél nagyobb mennyiségû víz halmozódik fel a szervezetben. Ez egészséges esetben nem fordul elõ. A szervezet fehérje- és nátriumtartalma összefügg a víztartalommal.

  • Magas vérnyomás ellen - Próféták kölese: sokáig titkos volt a recept

    A monda szerint a tejterméket maga Mohamed ajándékozta híveinek, ezért az oltótelepeket "a próféták kölesének" is nevezik. Azt pontosan tudjuk, hogy a kefirt a Kaukázus északi részén már régóta házilag készítették.

    Ezt a terméket itt 2500 méter magasságban, relatíve alacsony és erõsen váltakozó hõmérsékleten, 5-23 °C között állítják elõ, és ehhez bõrbõl készült edényeket használnak. A magokhoz tejet öntenek, az elegyet erjedni hagyják, és amikor néhány nap múlva készen lesz a kefir, leöntik és aztán újból tejet adnak a telepekhez.

  • Vitaminok, ásványi anyagok és a táplálkozás hatása az agyunkra

    A friss gondolatok megõrzéséhez egészséges életmód, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás szükséges.

    A nehéz, zsíros ételek fogyasztása nem tesz jót a szervezetnek, rövid távon az agy mûködését is hátráltatja. Ilyenkor testünk átcsoportosítja erõforrásait, és minden energiáját az emésztésre összpontosítja. Nem véletlen, hogy a vasárnapi ebéd után elnehezülnek a szempillák. A zsírszövetek az idegpályákon is lerakódnak, védõburkot képezve körülöttük, bágyadtságot okozva.

  • Nem mindegy, hogy milyen sót fogyasztunk

    Nem mindegy, hogy milyen sót fogyasztunkSokat hallani arról, hogy túl sok sót fogyasztunk, mely könnyen szív- és érrendszeri panaszokhoz vezethet. Ám arról már kevesebbet szólnak, hogy melyik fajta só a leginkább hasznos szervezetünknek. Konyhasó: Másképpen nátrium-klorid, mely a leginkább elterjedt sófajta a háztartásokban. Kissé erőteljes, csípős ízű, a sós íz eléréséhez kevés is elegendő, ezért érdemes óvatosan bánni vele. Mivel mesterséges formában előállított só, egyes szakemberek szerint a legkevésbé hasznos a szervezetünk számára.

  • Drámai helyzet - 2020-ra elfogyhat a kávé?

    A globális felmelegedést okolják a nagy kávétermelõ országok, a 35-50 százalékos termelés csökkenésért.

    A nemzetközi kávé szervezet, az OIC adatai szerint világszerte csökken a kávétermés, a kereslet viszont emelkedik. "Már vannak bizonyítékok a klímaváltozás következményeire" - közölte a szervezet elnöke Néstor Osorio a guatemalavárosi nemzetközi kávé konferencián. A kávétermés növelése érdekében az iparág a kistermelõk ösztönzésére helyezi a hangsúlyt Latin-Amerikában.

  • Egy dán étterem letaszította a trónról a spanyol elBullit

    A koppenhágai Noma éttermet választották meg idén a világ legjobbjának, letaszítva ezzel a trónról a spanyol elBulli éttermet, amely korábban négy egymást követõ évben szerezte meg a kitüntetõ címet.

    "Koppenhága többé nem a gasztronómiai földalatti utolsó állomása" - méltatta a teljesítményt a brit Restaurant Magazine, amely évente felállítja a világ ötven legjobb éttermének rangsorát. A lap Londonban tette közzé a 806 séf, vendéglõs, szakújságíró és élelmiszer szakértõ alkotta testület szavazása nyomán született legújabb listát.

  • Mediterrán étrenddel csökkenthetõ a krónikus betegségek kockázata

    Róma - A zöldségben, gyümölcsökben gazdag mediterrán étrend tényleges védelmet biztosít a daganatok, a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint más krónikus kórképek ellen - jelentették be olasz kutatók.

    Francesco Sofi, a Firenzei Egyetem táplálkozástudományi szakértõje és kollégái 12 nagyszabású nemzetközi követéses vizsgálat anyagát elemezték. A kutatásokban 1,5 millió ember vett részt, akiknek sorsát 3-18 éven át követték nyomon.

  • Mindennapos zöldségeink gyógyhatásai

    Ezek a zöldségfélék nemcsak a legközkedveltebbek, és nem csupán kulináris élvezeteket nyújtanak számunkra, hanem kiváló gyógyhatással is rendelkeznek! Ilyen zöldségfélék a paradicsom, a vöröshagyma, illetve a fokhagyma.

    A vöröshagyma már 6000 éve olyan hírnevet szerzett magának, miszerint meggyógyít vagy megelõz szinte minden betegséget. Az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is nagyra értékelték, úgy gondolták, hogy erõsíti a testet.

  • Melyik zöldség mit gyógyít?

    A narancssárga színû élelmiszerek csökkentik a rákbetegségek kockázatát. A bíbor és sötétpiros ételek hozzájárulnak a szív és az erek egészségéhez.

    A betegségek elleni védelmet több fitotápanyag együttes hatása alakítja ki, és egy-egy fitotápanyag izolált állapotban sokkal kevésbé hasznos az ember számára, mintha elfogyasztaná a teljes élelmiszert, amelyben az megtalálható.

  • Egyre kevesebb káposztát eszünk, pedig számos jótékony hatással bír

    Egyre kevesebb káposztát eszünk, pedig számos jótékony hatással bírMindannyian tapasztalhatjuk, hogy egyre nagyobb hangsúly van az egészséges táplálkozáson. Ami régen teljesen természetes volt, az úgy tűnik ma már csak erőteljes tudatosítással lehet megőrizni. Ezért aztán olyan hétköznapi, régen alapvető zöldségfélékre kell felhívni a figyelmet, mint a káposzta, mely egyre kevésbé kap helyet az étrendünkben. A káposzta sem egy csoda elixír, de ez az egyszerű, könnyen beszerezhető zöldségféle számos jótékony hatással bír, melyektől kár lenne megfosztani szervezetünket.

  • Méregtelenítés zöldségekkel és gyümölcsökkel

    Méregtelenítés zöldségekkel és gyümölcsökkelA gyümölcs- és zöldségnap kevés előkészületet igényel, bárki bármikor nekifoghat. Mivel sokkal kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az elhúzódó böjt - a megvonási tünetek gyakorlatilag észrevétlenek maradnak, vagy teljesen elmaradnak. Nyugodtan lehet mellette dolgozni, csak legyen nálunk mindig az étel. A szervezet megkapja a létfenntartásához szükséges anyagokat, mi jóllakhatunk, az emésztőrendszer működése ezzel szemben lelassulhat, mivel elegendő hogy teljes kapacitása törtrészét vesse latba. Ezáltal megpihenhet és regenerálódhat.

  • A pizza fogyasztása megóv a ráktól

    A pizza evésével 59 százalékkal csökkenthetõ a fejlõdõ stádiumban lévõ nyelõcsõ daganat, emellett a végbélrákot 26, a szájrákot 34 százalékkal szorítja vissza - állítják itáliai szakemberek a likopén áldásos hatására utalva. Ám mielõtt tárcsáznánk a helyi pizzériát, nem szabad elfelejtenünk, hogy a pizza sok kalóriát, sót és telített zsírokat tartalmaz - figyelmeztet Nicola O'Connor, a brit rákkutató-központ munkatársa. "A hagyományos olasz pizzával ellentétben a brit változat tele van zsíros húsokkal és sajtokkal, melyek az elhízásért felelõsek, így közvetetten a rák kialakulásának rizikófaktorai" - olvasható a BBC honlapján.

  • Agyfagyást okoznak a hideg ételek, italok

    Az „agyfagyás” tényére 1967-ben jöttek rá, amikor is feltalálták a jégkását, amit ha valaki gyorsan iszik, fájdalmat tapasztal.

    Akár hiszitek, akár nem, az agyfagyás valóban létezik, tudományos nevén sphenopalatine ganglioneuralgia – ként emlegetik (próbáld meg kimondani). Ha valaki valami nagyon hideget fogyaszt, akkor a szájpadlásodban a vérerek összehúzódnak. Ez az idegeket arra készteti, hogy jelet küldjön az agynak, hogy nyissa meg õket. Ez a folyamat okoz fájdalmat, ami általában 30 - 60 másodpercig tart, ugyanis ennyi idõbe telik, amíg a vérerek ismét kitágulnak.

  • A kávé és a tea is védi a szívet

    Mérsékelten fogyasztva a tea és a kávé is csökkenti a szívbetegségek kockázatát - állapították meg holland kutatók. Egy átfogó, huzamos ideig tartó vizsgálat során a tudósok arra az eredményre jutottak, hogy napi három-hat csésze tea elfogyasztása akár 45 százalékkal is csökkentheti annak a veszélyét, hogy az illetõ szívbetegség következtében hal meg. Hatnál több csésze esetében a szívbetegségek kialakulásának esélye 36 százalékkal kisebb, mint azoknál az embereknél, akik naponta kevesebb, mint egy csészével isznak.

  • A hosszú élet titka: séta a parkban

    Fél óra napi séta öt évvel hosszabíthatja meg életünket, számolt be egy legújabb életmód-kutatás, amelyet az Egészségügyi Világszervezet rendelt el. Egészségügyi szakemberek szerint a séta vagy a kényelmes tempójú kerékpározás hosszú távon is jótékony hatással van az egészségre.

    A WHO szerint Nagy-Britanniában és Dániában készült kutatások azt mutatják, hogy még az enyhe testmozgás, sõt, a házimunka is meghosszabbíthatja életünket, akár öt évvel is. Szakemberek azt remélik, hogy a rengeteg, tévé elõtt lustálkodó e hír hallatán kimozdul majd, és többször fog tenni valamit egészsége érdekében.

  • A sovány tej finom és védi a vesét is!

    Minneapolis - Azoknak, akik felnõtt korukban is naponta megisznak egy pohár zsírszegény tejet, ritkábban károsodik a veséje, mint a sovány tejtermékeket nem kedvelõknek. Az amerikai és norvég kutatók vizsgálatának legújabb eredményeit az American Journal of Clinical Nutrition címû szakfolyóirat közölte.

    Egy nemzetközi tanulmányban amerikai és norvég orvosok ötezernél több, 45-84 éves embert vizsgálnak éveken át, és azt igyekeznek tisztázni, hogy milyen kockázati tényezõk vezetnek érelmeszesedéshez, és ezek hogyan befolyásolják a betegség elõrehaladását.

  • Jótékony a tojás,- és nem csak húsvétkor!

    Mind Európa, mind Amerika rehabilitálta a tojást 1990-ben, sõt azóta, annak táplálkozás- és egészségtani elõnyeit hangsúlyozza. Magyarországon azonban a lakosság még mindig kevés információhoz jut a tojás modern táplálkozásban elfoglalt helyérõl.

    Az 1980-as évektõl a tojásfogyasztási szokások jelentõsen megváltoztak a nyugati minta hatására, ahol akkoriban a tojást koleszterinszint növelõ ételként "bélyegezték" meg. Kevesen tudják, hogy a tudomány igen sokoldalú felhasználási lehetõségekkel bír a tojást illetõen.

  • Kólával vigad a magyar

    Öt százalékkal többért - 50 milliárd forintot meghaladó értékben - adtak el szénsavas üditõitalt Magyarországon a 2006 júliusa és 2007 júniusa közti évben, mint az elõzõ idõszakban. Ezzel 510 millió liter fölé nõtt az elfogyasztott mennyiség - derül ki a Nielsen piackutató cég Kiskereskedelmi Indexébõl. Változatlanul messze a legkedveltebb íz a kóla, részesedése az összes üdítõbõl már majdnem 50 százalék, utána a narancs következik 17 százalékkal, a többi íz elterjedtsége 10 százalék alatti. A kevesebb kalóriát tartalmazó, ezért egészségkímélõbbnek beállított light termékek részesedése is jelentõsen növekszik, az eladott üdítõknek már 29 százaléka ilyen termék.

  • Szeretünk szopogatni

    Egyre több cukorkát adnak el a kiskereskedelemben, 2006 decembere és 2007 novembere között a termékféle bolti forgalma meghaladta a 12 ezer tonnát, ami 5 százalékos növekedés az elõzõ év azonos idõszakhoz képest, értékben az eladások 8 százalékkal emelkedtek, és megközelítik az évi 19 milliárd forintot - közölte a Nielsen piackutató intézet. Az intézet felmérése szerint az egyre kedveltebb gumicukor átvette a vezetõ helyet a mennyiségben mért piaci részesedés szempontjából.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...