2024.04.19. - Emma

Amit a spárgáról tudni kell!

Amit a spárgáról tudni kell!
A spárga eredete nem egészen tisztázott, vagy Európáéból, vagy Ázsiából ered. Étkezésre fiatal hajtásait használják.

Fehér, lila és zöld spárga kapható nálunk. A zöldet nem kell pucolni, a fehér és lila spárgát a fej alatt kell hámozni, minden spárga fás végét le kell vágni. Mosás után többféle étel készíthetõ belõle, levestõl kezdve salátán át, köretként vagy húsos ételek készítésére is használhatjuk. Kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot tartalmaz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A és C vitaminban gazdag. Nyomelemek közül tartalmaz ónt, szilikont, molibdént. Jótékony hatással van a szívmûködésre, májra, hasnyálmirigyre, lépre, tüdõre és a bõrre.

Helyreállítja a vér sav-lúg egyensúlyát. Vesetisztító, vízhajtó, enyhe hashajtónak is használják. R3eumatikus fájdalmakra, köszvény ellen is hasznos. Pattanásos bõr gyógyítására is alkalmas, mivel tisztítja a vért.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!