2025.10.31. - Farkas

Csípõs ételek fogyasztásával hatékonyabban fogyhatunk

Csípõs ételek fogyasztásával hatékonyabban fogyhatunk
A csilipaprika fogyasztása serkenti az anyagcserét és segít a zsírégetésben - derült ki egy új amerikai kutatásból.

A University of California kutatói azt állítják, a csípõs paprikával ízesített ételek oxidálják a lerakódott zsírrétegeket és az anyagcserét is serkentik. Az érzékenyebb ízlelõbimbókkal rendelkezõk is profitálhatnak a csilipaprika jótékony hatásaiból anélkül, hogy meg kellene küzdeniük a csípõs ízzel. A csípõs paprikák fõ alkotóelemét, a kapszaicint ugyanis a nem csípõs paprikákban is megtalálták.
A kutatók a csilipaprika étrendre gyakorolt hatását tanulmányozták, miután felkeltette érdeklõdésüket, hogy a csípõs paprika megizzasztja az embereket. 34 férfit és nõt kértek meg kalóriaszegény étrend fogyasztására, miközben nem csípõs paprikát vagy placebót is kaptak. A legtöbb kapszaicint fogyasztóknál az energiafelhasználás csaknem kétszerese volt a kontrollcsoportban mért értéknek.

Medipress