2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Nem sütött krumplit és hamburgert: felmondott a Michelin-csillagos étterem szakácsa

Nem sütött krumplit és hamburgert: felmondott a Michelin-csillagos étterem szakácsa
Felmondott egy Michelin-csillaggal jutalmazot brit étterem fõszakácsa, mert nem akart sült krumplit és hamburgert készíteni. A közép-angliai Oxfordshire-ben lévõ The Goose nevû étterem fõszakácsa, Ryan Simpson vezetésével januárban kapta meg a nagy szakmai elismerésnek számító Michelin-csillagot. Simpson elmondta: "Nagyon boldogok voltunk, hiszen ez nagy teljesítmény. Nem sokkal késõbb azonban a tulajdonos bejelentette, hogy változtat a koncepción, és az éttermet pubbá alakítja, ahol hamburgert és sült krumplit is felszolgálnak majd".
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az étterem eddig a modern brit konyha francia jelleggel megbolondított fogásaira specializálódott: terítékre került itt szarvas, homár és sült galamb is.

Miután Simpson és négy kollégája felmondott, a The Goose kénytelen bezárni. Márciusban azonban újra kinyit, ekkor már pubként.

A Michelin-csillag egy olyan gasztronómiai elismerés, ami a kulináris tökéletesség nemzetközi szimbólumává vált a szakácsmûvészet területén. A világon 54 három csillagos étterem található, ezek többsége Európában, de Amerikában és Kínában is adtak már Michelin-csillagot. A Michelin Guide vetélytársa a Gault Millau éttermi kalauz, amely aprólékos pontrendszer alapján dönti el, hogy melyik étterem, milyen minõsítést kapjon. Ez a minõsítés azonban az éttermek mintegy 5%-át érinti csupán, ezért egy másik rendszer is támogatja, hogy az éttermek eljuthassanak a Michelin-csillagos szintre. Az ételellenõrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely az éttermeket ár-érték szerint rangsorolja. A Bib Gourmand éttermekre a kiváló minõség mellett a mérsékelt ár a jellemzõ, az ilyen éttermek rövidítése Rest jelzése a piros Michelin Bibendum, a Michelin csoport kabalájának a feje.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!