Egy brit felmérés megcáfolta szakembereknek azt a véleményét, miszerint az alacsony jövedelmû háztartások kevésbé tápláló ételeket fogyasztanak. Az alacsony keresetû családok körében végzett brit felmérés kimutatta, hogy alig különbözik az ezen családok által fogyasztott ételek összes tápértéke, mint a tehetõsebbeké. A kutatás szerint a gazdagabb családokra sem a változatos étrend a jellemzõ. A britek kevés zöldséget és gyümölcsöt esznek, nem fogyasztanak elég olajos halat, viszont cukorból és telített zsírokból túl sok jut be a szervezetükbe. Az ajánlott napi zöldség- és gyümölcsfogyasztás öt adag lenne, ám ekkora menyiséget csak a megkérdezettek kevesebb mint tíz százaléka eszik. Az emberek egy ötöde eszik mindössze egy adagot, vagy még kevesebbet.
A szegényebb családok ugyanolyan rosszul táplálkoznak, mint a többiek - vonta le a következtetést Tim Lang táplálkozástudományi professzor.