2021.01.19. - Sára, Márió

Gyümölcsöt gyümölccsel

Gyümölcsöt gyümölccsel
Az egészségünk védelmében nem csak az italok hõmérsékletére, hanem az étkezésre is nagyon oda kell figyelni a nagy melegben. Barcza Zsuzsa szerint hiába érezzük úgy, hogy nem kívánjuk az ételt, a napi négy-ötszöri étkezést be kell tartani. A reggeli nagyon fontos, mert ha üres gyomorral indulunk el otthonról, leeshet a vércukorszintünk, és akár el is ájulhatunk. A hõségben szervezetünk energiaszükséglete 15 százalékkal csökken, ügyeljünk rá, hogy könnyen emészthetõ ételeket vegyünk ilyenkor magunkhoz, kerüljük a vörös húsokat, a zsíros, fûszeres ételeket.
bohócdoktor vizit szja 1%

Juhász István, a Hilton Budapest fõszakácsa is igyekszik könnyebb fogásokat tálalni vendégeinek. "A svédasztalos reggeliken nagyon népszerûek a joghurtfélék, azokból is a lightot fogyasztják elõszeretettel. A gyümölcsök most minden mennyiségben mennek, igen népszerû fogás az ardeni sonka cukordinnyével.

Sárgadinnye és sonka - a nagy klasszikus

Kedveltek a zöldségek, halféleségek, szárnyasok, a rostonsültek, a vajon párolt ételek. A vörös húsokat, marhát, vadat igyekszünk kerülni, akárcsak a nehezen emészthetõ dolgokat, például a káposztaféléket" - mondta el Juhász István. A friss salátákat sem majonézes öntettel tálalják, hanem citromos-balzsamecetes dresszinggel. Ügyelnek rá, hogy cukor se nagyon legyen benne, így is könnyítve az emésztést.

Az édességnek természetesen még a melegben sem tud senki ellenállni, a fagylalt minden évben nagy kedvenc. Hõségben gyakran választják gyümölcssalátával, így is fokozva a folyadékbevitelt. "A gyümölcs mindenhol felbukkan. A roston sült csirkemellet friss salátával és ananászkockákkal tálaljuk, a parfékat gyümölcsmártásokkal."

Otthon is elkészíthetõ frissítõnek Juhász István egy dinnyebólét ajánl: a dinnye húsát narancslével turmixoljuk össze, bolondítsuk meg egy citromgerezddel, majd hûtsük le, és már fogyaszható is.

Deluxe Magazin
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!