
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók a tésztához
50 dkg liszt
2,5 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
2 tojássárga
1 teáskanál cukor
1 citrom reszelt héja
fél csomag élesztő
csipet só
A töltelékhez:
25 dkg darált mák
10 dkg cukor
1,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
1 tojássárga

Elkészítés ideje: 1 óra, kelesztés: 1 óra
Elkészítés menete: Langyosíts két deci tejet, tedd hozzá a cukrot, és rakd bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, ez körülbelül tíz perc. Ha a térfogata jelentősen megnő, a teteje habos lesz, rakd hozzá a lisztet, a vajat, a tojássárgát, a sót, a citrom reszelt héját, és jól dolgozd össze a tésztát. Addig dagaszd, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz. Takard le, és keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.Közben készítsd el a tölteléket. A mákot keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, és fokozatosan öntsd hozzá a meleg tejet. Akkor jó, ha könnyen kenhető. A megkelt tésztát vedd ketté, és nyújtsd ki körülbelül fél centi vastag téglalappá. Egyengesd rá a mákos tölteléket, és szorosan tekerd fel. Vágd nagyobb, körülbelül öt-hét centis darabokra, és kend meg mindegyik tetejét enyhén felvert tojássárgával. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 25-30 percig. Ha a tészta szép aranybarna, kiveheted a sütőből.
