2024.05.14. - Bonifác

Barackbefőtt készítése

Barackbefőtt készítése
Barackbefőtt készítéseNincs is annál jobb mint télen a polcról elővenni a saját magunk által elrakott házi barackbefőttet. Íme a folyamat: Először a felöntő levet készítsük el. A cukrot a vízzel felforraljuk, majd félretesszük hogy teljesen hűljön ki. Míg a felöntő lé hűl, előkészítjük a barackokat. Először az áztató léhez hideg vízben oldjuk fel a citromsavat. Ez azért kell, hogy ne színeződjenek el a barackok, hanem szép sárgák maradjanak. Most a barackokat válasszuk félbe, begyük ki a majgjukat és hámozzuk meg őket. A meghámozott barackokat tegyük a citromsavas áztató lébe, míg kihűl a felöntő lé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha a lé kihűlt és a barackok készen vannak, akkor töltsük fel a befőttes üveget először a barackokkal, majd a felöntő lével úgy, hogy alig maradjon levegő benne. Feszítsünk az üveg szájára befőző fóliát, majd nagyon szorosan csavarjuk rá a befőttesüveg tetejét. Egy lábas aljába tegyünk rácsot, hogy a hőtől ne pattanjon el a befőttes üveg, majd állítsuk bele az üveget és 3/4-ig töltsük fel vízzel. Ha van akkora lábas kéznél, hogy magasabb a befőttes üvegnél, használjuk azt, mert még jobb ha le is tudjuk fedni. Tűzhelyre téve nagy lángon gyorsan forraljuk fel, majd mérsékeljük a lángot, hogy éppen csak gyöngyözve forrjon a víz, így főzzük 20-25 percen át, majd hagyjuk a vízben kihűlni a befőttet egy-fél nap alatt. Mikor kihűlt, készen is van!


Hozzávalók: (kb 1 kg barackhoz)

A felöntő léhez:

- 1 L víz
- 30 dkg kristálycukor
- 0.5 teáskanál citromsav (por)

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!