2024.04.25. - Márk

A hibátlan piskóta titka

A hibátlan piskóta titka
A hibátlan piskóta titkaMég az igazán gyakorlott háziasszonyok is számtalanszor aggódnak piskótasütéskor, miután elkészült ez az igazán remek tészta, nehogy összeessen! Persze itt is megvan mindenkinek a maga praktikája. Pl.: nem szabad a sütés alatt a sütőajtót nyitogatni, ha kisült azonnal ki kell venni a tepsiből, és még sorolhatnánk. De mint mindennek, a piskótasütésnek is megvannak a maga egyszerű szabályai, amitől tökéletes lesz a tésztánk. Amit semmiképpen ne tegyünk, hogy gyorskeverővel verjük fel a tojásfehérjét.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A keverőgéppel készült tészta, bár nagyon hamar gyönyörű, kemény lesz, a sütés alatt menthetetlenül összesesik majd. A legideálisabb, ha kézzel verjük fel a habot, vagy olyan gépet használunk, ami erre alkalmas.

Mindig előmelegített sütőbe tegyük a tésztát, egyenletes hőmérsékleten süssük, és miután kisült, ne vegyük ki azonnal a sütőből. Először támasszuk ki a sütő ajtaját egy gyufásdobozzal, várjunk 5 percig, majd utána nyissuk ki teljesen, és újabb 5 perc elteltével vegyük csak ki a piskótánkat. Ne tegyük huzatos vagy hideg helyre, de még a konyhakőre se! Rögtön takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és csak akkor vegyük ki a tepsiből, ha már kihűlt.



Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!