2024.03.29. - Auguszta

Néhány egészségügyi problémára is kimondottan ajánlott a narancs

Néhány egészségügyi problémára is kimondottan ajánlott a narancs
Néhány egészségügyi problémára is kimondottan ajánlott a narancsA narancs azon túl, hogy az egyik legízletesebb gyümölcs és tele van C-vitaminnal, több más szempontból is igen értékes kiegészítője lehet a mindennapi étrendednek. Természetes immunrendszer erősítő, és segít megelőzni, adott esetben leküzdeni, a megfázást és az influenzát. Magas rosttartalmának köszönhetően elősegíti az emésztést, és meggátolja a gyomorégés és a savas reflux kialakulását. Székrekedési problémákkal küzdőknek javasolt, és minden típusú gyomorbántalomra alkalmazható. Javítja a látást, mivel igen gazdag A-vitaminban és karotinoidokban.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

- Kiváló káliumforrás, ennek értelmében a szívritmuszavar is megelőzhető a narancs fogyasztásával. Rosttartalma a koleszterinszintre is jótékonyan hat, az ebből fakadó szívbetegségek is elkerülhetőek.

- Rákmegelőző hatását a limonoid vegyületnek köszönheti. Kutatások kimutatták, hogy napi egy narancs elfogyasztása jelentősen csökkenti a mell- és gyomorrák kialakulását.

- Javítja a látást, mivel igen gazdag A-vitaminban és karotinoidokban.


- A C-vitamin és a béta karotin szintén megtalálható a déli gyümölcsben, ami a bőr szépségét segíti elő, mivel lelassítja az öregedési folyamatokat. Rosttartalmából fakadóan a szabad gyökök okozta károsodások is kevésbé válnak láthatóvá a bőrön. Egy pohár narancslé minden reggel, és a bőrödnek természetes ragyogást kölcsönzöl.

- A gyümölcsben megtalálható magnézium és flavonoidok a normál vérnyomás szintjét segítik fenntartani a szervezetben.

- A benne található pektin csökkenti az éhségérzetet, így kiváló kiegészítője bármely diétának. A fogyni vágyók elsődleges társa, ha egészséges és természetes módon szeretnének súlyt veszteni.

- Várandós kismamáknak fokozottan ajánlott a fogyasztása, ugyanis a benne található B-vitamin segít megelőzni a babáknál felmerülő születési rendellenességek kockázatát.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!