2024.04.16. - Csongor

Egészséges, mégis hizlaló ételek

Egészséges, mégis hizlaló ételek
Egészséges, mégis hizlaló ételekSokan tévedésen azt hiszik, hogy az egészséges ételek segítenek megőrizni a karcsúságot is, de ez nem minden esetben mondható el. Vannak ételek melyek egészségesek, mégis hizlalnak. Ilyenek például az aszalt gyümölcsök vagy bizonyos saláták. Az aszalt gyümölcsök nyolcszor annyi kalóriát tartalmaznak, mint friss társaik. Például míg egy csészényi szőlő esetében 60 kalóriával számolhatunk, addig ugyanennyi mazsola 460 kalóriát tartalmaz. Így ajánlatosabb friss gyümölcsöt fogyasztani aszalt társaikkal szemben.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Puffasztott rizs:

Ezek a korongok tényleg alacsony kalóriatartalmúak, de se rost, se protein nincs bennük, és emiatt csak még éhesebbek leszünk tőlük. Azaz semmi másra nem jók, csak arra, hogy adjanak még néhány plusz kalóriát ahhoz, amit amúgy is megennénk.


Narancslé:

A narancslé egészséges választásnak tűnik, de ne hagyatkozzunk a bolti verziókra, mert lassan azt vesszük észre, hogy nem férünk bele a nadrágunkba.

Tofu:

Ha étteremben rendeled, akkor nem kapsz mást, mint nátrium, kalória, zsír és cukor keverékét. Ugyanis ahhoz hogy gusztusos állaga legyen, nyakon öntik valamilyen szósszal, majd olajban kisütik, és így már lőttek az amúgy kalóriaszegény, egészséges tofunak.


Sushi:

A benne lévő zöldség és a hínár, amibe beletekerik ártalmatlan, de a legnépszerűbb sushi fajtákban sajtkrém vagy majonéz is van.

Saláták:

A saláta az igazi fogyókúrás kaja. Igen ám, de ha már a zöldségekhez rakunk egy kis sajtot, pirított zsemlekockát, finom magvakat, öntetet, akkor már nem is beszélhetünk diétás menüről.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!