2024.04.24. - György

Mit ne fogyasszunk reggelire?!

Mit ne fogyasszunk reggelire?!
Mit ne fogyasszunk reggelire?!Bacon, sonka és virsli – alkalmanként fogyasztva nem okoznak bajt, együtt és nagyobb mennyiségben viszont ártalmasak az egészségre, mert a bennük található transzzsírokkal a gyomor nehezen birkózik meg, főleg reggelente. Hasonló a helyzet a mirelit péksüteményekkel és a mikrózható szendvicsekkel. A cukorral, bár gyorsan felpörget, már a nap első étkezésekor vigyáznunk kell, mert a gyors vércukorszint emelkedést villámgyors zuhanás követi, ez a hullámvasutazás pedig előbb inzulin rezisztenciához, majd cukorbetegséghez vezethet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Különösen ajánlott a gyorséttermek reggeli kínálatának kerülése, itt egy kétdecis narancslé is tartalmazza az INBÉ-táblázat szerint ajánlott napi cukormennyiség egynegyedét, a szénhidrátszükségletet és azon belül a megengedhető cukor bevitelt a nap során egyenletesen elosztva érdemes bevinni a szervezetbe.


A legveszélyesebbek a gyakran egészségesként reklámozott, s igen csábító édes gabonapelyhek. Hetente egyszer még ezek is elfogadhatóak reggeli gyanánt, de a mennyiségre itt is ügyelni kell, hiszen addiktívvá tesz, ez pedig egyenesen a gyermekkori elhízáshoz vezet. Helyettük az olyan magas protein és rost tartalmú gabonafélék ajánlhatóak, mint a natúr zabpehely, melyet magvakkal, diófélékkel, cukor mentes kakaóporral, joghurttal lehet élvezetesebbé tenni.

A reggeli gyümölcsfogyasztás jó szokás, ám akinek gondja van a gyomorsavszintjével, az a narancsot inkább kerülje. Fontos, hogy a gyümölcsre ne együnk kenyérfélét, mert az lassabban halad át a tápcsatornán és elzárja a gyorsan emészthető gyümölcs útját, ami az erjedés következtében puffadáshoz vezet.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!