2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A fahéj és az alma segít a plusz kilók legyűrésében

A fahéj és az alma segít a plusz kilók legyűrésében
A fahéj és az alma segít a plusz kilók legyűrésébenBeiktathatunk életünkbe olyan ételeket, melyek segítenek megőrizni a kívánt testsúlyt, illetve leadni a felesleges kilókat. Az alma nagy előnye, hogy egész évben kapható, olcsó, és pektintartalmának köszönhetően mind a székrekedéses, mint a hasmenéses panaszokon segít. A pektin egy úgynevezett heteropoliszacharid - szénhidrátokkal rokon vegyület - , mely az alma sejtfalában található. Vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz, ennek köszönhetően segíti a tápanyagok haladását az emésztőrendszerben.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Táplálkozási szakértők egybehangzó véleménye szerint a fahéj csökkenti a vércukorszintet. A kedvelt fűszernövény hatóanyagai csökkentik a szervezet inzulintermelését azáltal, hogy fokozzák az inzulinreceptorok érzékenységét.


Ezenkívül a fahéj késlelteti a gyomor kiürülését is - csökkentve így az éhségérzetet, és javítva a fogyókúra sikerét. A fűszernövény hasznos vegyületeinek köszönhetően megszünteti a puffadást is. Naponta 3-4 gramm őrölt fahéja elfogyasztásával megszűnnek az emésztési panaszok, és gyorsabban le lehet adni a felesleges kilókat.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!