rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • A fahéj és az alma segít a plusz kilók legyűrésében

  • A fahéj és az alma segít a plusz kilók legyűrésébenBeiktathatunk életünkbe olyan ételeket, melyek segítenek megőrizni a kívánt testsúlyt, illetve leadni a felesleges kilókat. Az alma nagy előnye, hogy egész évben kapható, olcsó, és pektintartalmának köszönhetően mind a székrekedéses, mint a hasmenéses panaszokon segít. A pektin egy úgynevezett heteropoliszacharid - szénhidrátokkal rokon vegyület - , mely az alma sejtfalában található. Vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz, ennek köszönhetően segíti a tápanyagok haladását az emésztőrendszerben.

    Táplálkozási szakértők egybehangzó véleménye szerint a fahéj csökkenti a vércukorszintet. A kedvelt fűszernövény hatóanyagai csökkentik a szervezet inzulintermelését azáltal, hogy fokozzák az inzulinreceptorok érzékenységét.


    Ezenkívül a fahéj késlelteti a gyomor kiürülését is - csökkentve így az éhségérzetet, és javítva a fogyókúra sikerét. A fűszernövény hasznos vegyületeinek köszönhetően megszünteti a puffadást is. Naponta 3-4 gramm őrölt fahéja elfogyasztásával megszűnnek az emésztési panaszok, és gyorsabban le lehet adni a felesleges kilókat.



Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erre figyeljünk a sonka vásárlásakor

    Erre figyeljünk a sonka vásárlásakorA tojás és a kalács mellett a füstölt sonka a húsvéti ünnepkör elengedhetetlen tápláléka: esszük hidegen, melegen, tormával, retekkel, újhagymával, szóval szeretjük mindenhogyan. Már igen régóta háttérbe szorította az eredetileg szokásos húsvéti báránylakomát. A valódi, falusi, télen levágott sertések sóban pácolt, alaposan megfüstölt - más országokban szabad hegyi levegőn szárított - combja vagy lapockája hűvös kamrában, pincében nem csak húsvétig, de a következő disznóvágásig is kitartott.

  • Csodákat tehet de csak mértékkel

    Mindegy, hogy tejjel, vagy tej nélkül, a kávéban található antioxidánsok sejtvédõ hatása mindig érvényesül. A mértékkel fogyasztott kávé pozitív élettani hatását számos vizsgálat támasztotta alá. Arról azonban kevés szó esett, hogy a hatás mennyiben változik, ha a kávét tejjel, cukorral vagy krémesítõkkel fogyasztják. Most erre a kérdésre is megvan a válasz: egy svájci kutatás szerint mindegy, hogy a kávét tejjel vagy anélkül isszuk, a feketében található antioxidánsok sejtvédõ hatása mindig érvényesül.

  • Rengeteg, a szervezet számára fontos tápanyagot tartalmaz a méz

    Rengeteg, a szervezet számára fontos tápanyagot tartalmaz a mézA méz igazi kincsestár különleges tápanyagokat tartalmaz, rengeteg dolgot orvosol, és még a szépségápolásban is hasznát vehetjük. A tömény méz olyan csodálatos természetes antibiotikum, melyben nem képesek az élesztőgombák és a mikroorganizmusok sem elszaporodni, így a méz nem romlik meg. Méz az egyik legjobb táplálék a világon, mert nem csupán egészséges, hanem akár gyógyhatású is lehet, amellett, hogy nagyon jó ízű. Összetevői a bőrt puhítják, az immunrendszert erősítik, a nyálkahártyát fertőtlenítik.

  • Nõi bajban segít a szójabab

    Félelem és szégyenérzet keríti hatalmába nõk millióit a klimax miatt, s ezzel nem csak a saját, de környezetük életét is megkeserítik. Pedig a kellemetlen tünetek a család szeretetével és megfelelõ készítményekkel enyhíthetõk. Itt a klimax, itt a vég! – ijed meg ma is sok nõ, holott a szervezet természetes változásai teljesen egészségesek, és közel sem olyan vészesek, ahogy sokan hiszik. Kétségbeesés helyett érdemes a dolgok jó oldalát nézni. Például felszabadító érzés, hogy a változó kor elhozza a gondtalan szex idejét, amikor fogamzásgátlással már nem kell bajlódni.

  • Hivatalos uniós elismerést nyert a nápolyi pizza

    Hivatalos uniós elismerést nyert, megkapta a "garantáltan hagyományos különlegesség" (traditional speciality guaranteed, TSG) termékminõsítést a nápolyi pizza. A meghatározott térségbõl származó alapanyagból vagy sajátos eljárással készített termékekre - például a tokaji borra - a védett eredet-megjelölés, illetve a védett földrajzi eredetjelzés szolgál az Európai Unióban. Emellett azonban az igazoltan hagyományos helyi eljárás szerint készülõ ételkülönlegességeket is megjelölhetik, ami egyben minõségi garanciát is jelent.

  • Igyunk zöld teát, még ha sokszor keserû is

    A több mint négyezer éves múltra visszatekintõ zöld tea régóta közkedvelt ital az ázsiai kultúrákban, és egy többen kedvelik meg az Egyesült Államokban is.

    Amíg az õsi kínai és japán orvoslás szerint a zöld tea gyógyító hatású, nemrégiben végzett tudományos kutatások is kezdik felfedezni jótékony egészségügyi hatásait, különösen ami a fogyást, a szívbetegségek és a rák megelõzését illeti. 940 férfi ínyének állapotát mérték fel, és felfedezték, hogy azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, jobb állapotban volt az ínyük, mint azoknak, akik nem.

  • Savanyúkáposztából sosem elég

    Savanyúkáposztából sosem elégA savanyú káposzta a tél olcsó C-vitamin-forrása. De nem csak vitaminjai miatt érdemes fogyasztani, értékes vegyületei jótékonyan hatnak bélrendszerünkre is, sőt, a daganatos sejtek szaporodását is gátolhatják. A tartósítás, savanyítás elsődleges előnye a növény C- és más, vízben oldódó vitaminjainak megőrzése. A savanyú káposzta akkor jó minőségű, ha színe fehér vagy halványsárga. Tápanyagtartalma gazdagítható, ha teszünk bele kis mennyiségben lila hagymát, póréhagymát, reszelt sárgarépát, főtt tojást.

  • Rákölõ hatású élelmiszerek a mindennapokban

    Egyes kutatók szerint a rák egy ember élete során legalább néhány alkalommal felbukkan a szervezetben. Az ember soha nem gondolná, hogy a szervezetben mennyi rákos sejtmutáció történik, mert az immunrendszer hamar azonosítja a rosszindulatú daganatsejteket és elpusztítja azokat. Miért hal meg akkor sok ember rákban, míg mások 100 évig is elélnek ilyen probléma nélkül? Miért nem vet soha gyökeret ez a halálos betegség az õ szervezetükben? Természetesen, a genetika jelentõs szerepet játszik. A környezeti hatások, a stressz és a táplálkozás szintén tényezõk.

  • Hárommillió dolláros jégvendéglõ a sivatag közepén

    Idén júniusban nyílt meg egy dubai bevásárlóközpontban a Közel-Kelet elsõ igazi chillout hangulatot árasztó különös építménye, egy jégvendéglõ. S hogy miért érdemelte ki a világ kilencedik jégvendéglõje a Chill Out nevet? Mert itt valóban minden jégbõl készült: a székek, asztalok, poharak és tányérok, falakon található mûalkotások, sõt még a függönyök és gyertyák is. A nagy meleghez szokott látogatók egy része, a mínuszok miatt így nem is bír huzamosabb ideig a jégfalakon belül maradni, pár perc múlva kimenekülnek a jeges épületbõl.

  • Sárgarépa-automaták az iskolában - együnk répát!

    Riga - Sárgarépa-automatákkal látják el a lett iskolákat hamarosan.

    Az egészségügyi minisztérium meggyõzõdése szerint e zöldségárusító automaták megfelelõ alternatívát képeznek az egészségtelen étkekkel szemben. A gép 9 dekás csomagokban árusítja majd a sárgarépát, de lehet, hogy hamarosan más zöldségfélékkel is bõvül a kínálat - olvasható a Lenta címû orosz hírportálon. A lett iskolákban 2006 novemberétõl tilos árusítani cukrozott üdítõt, rágógumit és más egészségtelen nassolnivalót. Utánozzuk õket mi is!

  • A tél vitaminbombája: a cékla

    A cékla nemcsak kiváló savanyúság, hanem megfelelõ mennyiségben jó adag vitamint jelent a szervezetnek. Egészségre gyakorolt hatásai régóta ismertek. Már az asszírok és a rómaiak is használták fogyasztásra és lázcsillapításra. Európa északi területeire a rómaiak juttatták el. Gyógyhatását - mely nyersen a legnagyobb - a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C-, B1-, B2-, B6-vitaminban, béta-karotinban, niacinban és biotinban. Jó hatással van az emésztõrendszerre, normalizálja a vérnyomást, vízhajtó és méregtelenítõ hatása közismert.

  • Elõzzük meg az influenzát!

    Kétségtelen, már közöttünk jár a tél rettegett betegsége, az influenza. Fontos, hogy a leghidegebb évszakban még jobban odafigyeljünk egészségünkre, és megtegyünk mindent immunrendszerünk erõsítése érdekében. A dr. Kóczán István belgyógyász tippjeinek segítségével felvehetjük a harcot a vírusokkal szemben. 1. Eddze az immunrendszerét, vigyen szervezetébe sok ásványi anyagot. Fogyasszon sok C-vitaminban gazdag gyümölcsöt, például kivit vagy narancsot. Segítenek a gyümölcsteák is. 2. Mindennap igyon frissen préselt citruslevet, talán sokan nem tudják, hogy a gyümölcslevekben a vírusok nem szaporodnak. Ezeket hûtve igya, a forralás ugyanis tönkreteszi a vitaminokat.

  • Így tudjuk tovább megőrizni a gyümölcsök frissességét

    Így tudjuk tovább megőrizni a gyümölcsök frissességétBeindult az eper, a cseresznye, a meggy, a málna és a ribizliszezon is, és nem sokára követi a szeder és az áfonya. A nyáron el vagyunk kényeztetve bogyós gyümölcsökből. Azonban ha érésnek indulnak, nem győzzük szedni és enni. Eltehetjük lekvárnak, befőttnek vagy a fagyasztóba, hogy a szűkebb téli napokon is hozzájussunk egy kis vitaminhoz. Azonban arra is van egy házi praktika, hogyan tudjuk akár 2-3 hétig megőrizni frissességüket. Az év ezen kivételes részében mindenki megpróbál minél többet enni ezekből a kék-piros gyümölcsökből.

  • Húszezer forintos leves

    Japánban, ahol az egy négyzetkilométerre esõ Michelin-csillagok száma köztudottan igen magas, a népszerû ramenbõl is készül luxusváltozat. A 110 dolláros, 22 ezer forintos levest húsz összetevõbõl fõzik, és elõre meg kell rendelni, mivel három nap alatt készül el.

    A 22 ezer forintos ramen leves luxusváltozatának elõkészítése három napba telik, és természetesen minden összetevõje a lehetõ legjobb minõségû. Nem szerepel az étlapon, annak, aki megkóstolná, a helyfoglalással együtt kell megrendelnie.

  • Enyhébb és szigorúbb változatok a vegetáriánus étkezésben

    A vegetáriánus étkezési szokások sokfélék lehetnek, vannak közöttük sok megszorítást és sok kerülendõ nyersanyagot tartalmazóak, és vannak kevésbé szigorúak. Közös jellemzõjük, hogy vörös húsokat és húskészítményeket nem használnak.

    Egyes vegetáriánus étkezési formák hosszabb-rövidebb idõ után hiánybetegségeket okozhatnak, illetve károsíthatják az egészséget. Ezért dióhéjban következzenek a különbözõ irányzatok.

  • Karácsonyi készülõdés - a gyertyakészítés

    Természetesen nincs idõnk erre sem, mert minden percünket leköti a gyerek vagy a munka.

    Mégis muszáj. Az elsõ lépések a hobbiboltba vezetnek, hacsak nem gyûjtögettünk össze az õszi erdõben különféle terméseket, szép ágakat, vesszõket. Bevásárlás elõtt vagy a boltban tett kezdõ körsétánk alatt érdemes elhatározni, milyen színvilágú, stílusú díszeket szeretnénk készíteni ebben az évben.

  • Mazsola: önmagában is süteményben is kiváló

    Mazsola: önmagában is süteményben is kiválóA szőlőbogyó szárítása során készült mazsola különböző méretű, színű és tápértékű lehet. Kiválóan fogyasztható magára, süteményekkel, reggelikor, a nap szinte bármilyen időszakában. A hűtőben tárolt mazsola akár hat hónapig is eláll. Mazsola kétféleképpen készíthető, vagy napon szárítva vagy különféle szárítási eljárásokkal. A mazsolának többféle változata van, a legismertebb mazsolaszőlő-fajták a magvatlan, mag nélküli, amely kicsi és fekete, a halványsárga illetve a nagy magvú. A mazsola színe szerint lehet világosbarna, fehér, sötét színű és vörös is.

  • Ha magas a vérnyomás: só helyett zöld fűszereket tegyél az ételbe!

    Ha magas a vérnyomás: só helyett zöld fűszereket tegyél az ételbe!A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen elkerülhető. Ráadásul sokszor nem is az ételek mennyiségével van a baj, hanem a bevitt só mennyiségével, vagy az azonnali eredmények hajszolásával. „Ismert a túlzott sófogyasztás szerepe a magas vérnyomás kialakulásában. Ezért, ha lehet, csökkentsük a bevitt só mennyiségét. Ennek legegyszerűbb módja: ne sózzuk eleve, pluszban, kóstolás nélkül az ételt, a fogyasztott zöldségeket (paprika, paradicsom stb.).

  • Enni mennek a múzeumokba?!

    Új trend: nívós éttermek és üzletek a múzeumokban

    Míg régen képeket és szobrokat nézegetni jártak az emberek a múzeumokba, ma már az a világszerte ismert trend, hogy a múzeum egésznapos programot nyújtson a családoknak.

    Órákig való böngészésre csábító üzletek és luxuséttermek nyílnak a leghíresebb európai és amerikai gyûjtemények teraszán vagy hajdani elhanyagolt raktárhelyiségeiben.

  • Gabonaevés a hosszú élet titka

    Azok a cukorbeteg nõk élnek a legtovább, akik a legtöbb teljes õrlésû gabonából készült ételt fogyasztják.

    Az Egyesült Államokban 1976-ban kezdõdött az a hosszú távú vizsgálat, amelyben 121 700 ápolónõ adta beleegyezését ahhoz, hogy adatait személytelenül, de tudományos célra összegyûjtve fölhasználják. Meian He és munkacsoportja most 7822, felnõttkori cukorbetegségben szenvedõ ápolónõ 26 éves megfigyelésének eredményeit összegezte.