2024.03.29. - Auguszta

Öregedésgátló hatása miatt is kedveljük a szedret

Öregedésgátló hatása miatt is kedveljük a szedret
Öregedésgátló hatása miatt is kedveljük a szedretAmellett, hogy védekezőképességünket erősíti, rostjai révén elősegíti az emésztést, és antioxidáns vegyülete mérsékli a szabadgyökök káros hatását, így csökkenti a rákbetegség kockázatát. Kiemelkedő mennyiségben tartalmaz C- és A-vitamint, különféle nyomelemeket, kalciumot, káliumot, vasat, mangánt és foszfort. Érdemes kirándulások alkalmával saját kezűleg szüretelni a savanyúbb, kisebb méretű vadon termő fekete szedret, mivel akár tízszeresét is tartalmazhatja a nagyobb és édesebb, termesztett szeder mangántartalmának!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ausztráliai kutatások során kimutatták, hogy bizonyos bogyós termésűek, így a szeder préselt levéből készült italok hatékonyan gátolják káros baktériumok és gombák szaporodását és növekedését.
Más kutatások megerősítették, hogy a szeder magas antioxidáns tartalmának daganatos megbetegedések elleni hatása jelenős.
Gazdag beltartalmának köszönhetően a szeder igen jó öregedésgátló hatású. Így csökkenti a káros napsugarak bőröregítő hatását, valamint késlelteti az időkori szellemi leépülés kialakulását. Emellett egy forradalmian új felfedezésnek köszönhetően őszülés-késleltető hatását is megismerhettük. A sejtek helyes anyagcseréjét elősegítve a szeder hatóanyagai a hajhagymák egészségét biztosítják. Így téve komplexszé a gyümölcs öregedéskésleltető hatását. Természetes fitoösztrogén-tartalmának köszönhetően női betegségeket megelőző és gyógyító hatását több tanulmány is kimutatta.
A rendívül értékes hatóanyagokat tartalmazó szederlevélből teát főzhetünk, melynek salaktalanító, hasfogó, vérnyomáscsökkentő hatása van. A szederlevéltea kiválóan gyógyítja a vashiányos vérszegénységet. Gyulladásgátló hatása mind belsőleg, mind külsőleg alkalmazva jelentős. Gargalizáló és öblögető szerként a száj nyálkahártyájának betegségeit és az ínygyulladást gyógyítja. Légúti betegségek gyógyításában is hatásos. Ülőfürdőként is alkalmazható aranyérbetegség gyógyítására.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!