rss
  • A sárgabarack segít leküzdeni a fertőzéseket

  • A sárgabarack segít leküzdeni a fertőzéseketA csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, így fogyasztása egyaránt javasolt fiataloknak és időseknek. Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítő hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket. A sárgabarackban is jelen lévő B17 gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Alternatív módszerként egyre több helyen használják injekció formátumban. Gyakorlatilag az összes gyümölcs magjában megtalálható ez a vegyület.

    loading...

    Az alma, kajszibarack, cseresznye, őszibarack, szilva, mandarin és hasonlók tartalmazzák ezt a faktort; nemritkán rendkívül magas, akár 2-3%-os koncentrációban.

    A sárgabarack és annak magja jótékony hatással van a bőrre, a hajra és a körömre. Magjának olaja zsírsavakban gazdag, természetes módon regenerálja a bőrt és a kötőszöveteket. Megtalálható ezért hidratáló készítményekben, tusfürdőkben, bőrradírokban és egyéb kozmetikai termékekben.

    A sárgabarackmag-olaj kéntartalmának köszönhetően jótékony hatással van a bőrre, a hajra és a körömre. Ha valamilyen okból nem jut elegendő kén szervezetünkbe, a haj elvékonyodik, a köröm pedig törékennyé válik. A haj és köröm szépségének, valamint a bőr fiatalságának megőrzése érdekében tehát fogyasszunk rendszeresen sárgabarackmag-olajat!


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tevetej Európába?

    Bõvülhet a tejkínálat az Európai Unió tagállamainak boltjaiban, az Európai Bizottságban a tevetej importjának engedélyezését fontolgatják.

    Az Egyesült Arab Emírségek szorgalmazására a testület nemrégiben belement, hogy szakemberei megvizsgálják a tevetejet az emírségek két tevetejgazdaságában. Ha minden rendben van, akkor jövõre megkezdõdhet a sivatagi hajók nedûjének szállítása az EU-ba.

  • A léböjt kúra méregtelenít

    A léböjt elsõsorban méregtelenítési folyamat, ha nem járna néhány kiló súlyfelesleg leadásával is. A súlyvesztés pusztán pozitív hozadéka a méregtelenítési folyamatnak. Nézzük, milyen mérgekrõl beszélünk?

    A toxémia szó ma már szinte mindenki számára érthetõ. Esetünkben azt jelenti, hogy az anyagcsere közben keletkezõ káros anyagok gyorsabban halmozódnak fel, mint amilyen tempóban szervezetünk meg tud tõlük szabadulni. Ehhez hozzáadódik még mintegy 86 milliárd körüli elhalt sejt is, amelyektõl testünknek minden áldott nap meg kell szabadulnia.

  • Rákölõ hatású élelmiszerek a mindennapokban

    Egyes kutatók szerint a rák egy ember élete során legalább néhány alkalommal felbukkan a szervezetben. Az ember soha nem gondolná, hogy a szervezetben mennyi rákos sejtmutáció történik, mert az immunrendszer hamar azonosítja a rosszindulatú daganatsejteket és elpusztítja azokat. Miért hal meg akkor sok ember rákban, míg mások 100 évig is elélnek ilyen probléma nélkül? Miért nem vet soha gyökeret ez a halálos betegség az õ szervezetükben? Természetesen, a genetika jelentõs szerepet játszik. A környezeti hatások, a stressz és a táplálkozás szintén tényezõk.

  • Rejtett cukrokat fogyasztanak a fogyókúrázók

    Azzal, hogy valaki a fogyókúra ideje alatt kerüli a péksüteményeket, süteményeket, édességeket, nem tesz cukrot a kávéba, teába, bizony még nem került el minden lehetséges cukorveszélyforrást.

    Egy amerikai felmérés szerint a nõk mintegy 18 teáskanálnyi hozzáadott cukrot fogyasztanak naponta, ami nagyon sok. Ha ebbõl kivonjuk a fogyókúra alatt megspórolt mennyiséget, még akkor is jó pár teáskanálnyi felesleges cukor marad, amely valahogyan a szervezetbe kerül.

  • A spárga

    Egy találós kérdéssel kezdeném. Íngyötrõ tornagyakorlat, kötözõ anyag, amely különösen hasznos csomagfeladásnál és egészséges, finom táplálék. Mi lehet a közös bennük? Nos elárulom nem a tigrisbukfenc, nem is a madzag amirõl beszélünk, hanem a spárga. Sokan úgy vélik, hogy a világot a szerelem mozgatja, a mûvészet édesíti meg -és azok az ételek teszik kellemessé, amelyeket öröm látni, és élvezet elfogyasztani.

  • Szilva: A mi gyümölcsünk

    Hogyan dolgozták fel hagyományosan a szilvát? A népi konyha igen leleményes módszereket és eszközöket hagyott ránk.

    A szilva legõsibb és legtermészetesebb tartósítási eljárása az aszalás. A tûzrakás feltalálása óta az õsember ezzel a módszerrel tette a téli tárolásra alkalmassá a datolyát, a fügét és a szõlõt is. Kezdetben a Nap melegével aszaltak, késõbb egyszerû aszalókat építettek, a múlt századbeli konyhában a tûzhely sütõjében távolították el a felesleges víztartalmat a friss szilvából.

  • Itália és a tészták világa

    Már a gondolatára is mûködésbe lépnek az ízlelõbimbóink. Néhány jó tanács és megfelelõ hozzávalók segítségével hipp-hopp az asztalra varázsolhatjuk Itáliát. És ne lepõdjünk meg, ha az egész család így kiált majd fel: mamma mia! Lasagne, farfalle, tortellini, ravioli, penne vagy makaróni -színes vagy fehér, száraz vagy friss- tésztából egyszerûen mindenki talál kedvére valót. Mivel Olaszországban minden étkezéskor esznek tésztát, érthetõ, miért a rengeteg fajta.

  • Új brit ünnepi szokások

    Egzotikus újdonságokkal gyarapszik az idén a karácsonyi menü Nagy-Britanniában: a hagyományos pulyka mellett a szupermarketekben olyan, eddig ismeretlen kelet-európai ünnepi ételek is megjelentek, mint a ponty és a magyar szaloncukor. Nagy-Britannia a legnagyobb olyan régi EU-tagállam, amely a 2004-es bõvítés után korlátozás nélkül megnyitotta munkapiacát az akkor uniós taggá vált nyolc kelet-európai ország elõtt. Az évi 5-13 ezer keleti betelepülõvel számoló elõzetes...

  • Csípjen, ha fázol! Téli gasztro tippek

    A csípõs fûszerek használata több nemzetközi konyha karakteres ízét adja. A mexikói konyha, az indiai, a vietnami és a szecsuani konyha jellegzetes étele a csili, a Cayenne vagy a jalapeno paprika.

    Az indiai konyha emésztést serkentõ hatása miatt használja erõszeretettel a csilit, többek között az édes-csípõs csatnik alapfûszereként, míg a tibeti hegyek lábához közel fekvõ nyirkosabb, esõs vidéken úgy tartják, hogy a paprika kiûzi a szervezetbõl a káros nedvességet, és felmelegít.

  • Az emberi étrend fõtt és magas tápértékû

    Chicago - Egy amerikai kutató kipróbálta, tudna-e azon a táplálékon élni, amit a csimpánzok esznek Afrikában. Étrendjükbõl szinte mindent megkóstolt.

    "Úgy találtam, nagyon éhes lennék. Az embernek nehéz lenne egy csimpánz étkeivel túlélnie" - számolt be Richard Wrangham, a Harvard Egyetem antropológusa az Amerikai Tudományos Társaságok Szövetsége (AAAS) ülésén, a fõzést nevezve meg az emberi táplálkozás megkülönböztetõ jegyeként.

  • Reggelizési szokások Magyarországon

    A magyar felnõtt lakosság 30 százaléka csak rendszertelenül, vagy egyáltalán nem szokott reggelizni.

    A felmérés adatai azt mutatják, hogy a magyarok 80 százaléka reggelente otthon eszik, s a megkérdezettek 30 százaléka nem minden nap, vagy egyáltalán nem szokott reggelizni. A 18-29 éves fiatalok közel fele, míg a 30-39 és 40-49 évesek harmada hetente legalább egyszer házon kívül reggelizik, átlagosan 320-340 forint értékben.

  • Kínai konyha - Minden ami mozog, és minden ami nem!

    A valódi kínai konyha rendkívül változatos. Egy monda szerint a császár, ha egy évben kénytelen volt kétszer ugyanazt az ételt enni, levágatta szakácsának a kezét.

    A hatalmas birodalomban az évezredek során, a leleményes szakácsok és az egyszerû emberek is, a lehetõ legtöbb alapanyagot kutatták fel és mesterien ötvözték azokat. Kína mai gasztronómiai gazdagságához nagyban hozzájárult az idõszámításunk elõtt VI. században élt Lao-ce, aki a taoizmussal hosszú századokon keresztül meghatározta a kínai gondolkodást, hirdette a természethez való visszatérést.

  • Tisztító- és fogyókúra citrommal

    Tisztító- és fogyókúra citrommalA citromot lehet kúraszerűen vagy folyamatosan is fogyasztani. A rendszeres citromfogyasztás egészségileg csak előnyös lehet! Ha a reggelt (langyos-meleg) citromos vízzel indítjuk, sokat tehetünk az egészségünkért és jó alakunkért! A reggeli citromos víz amellett, hogy erősíti az immunrendszert, és hasznos vitaminokkal látja el a szervezetet, segíti az anyagcserét és karbantartja az emésztést, valamint fokozza a zsírégetést. Fontos viszont, hogy a citromos vizet éhgyomorra igyunk (kávé és minden egyéb előtt), és ne tegyünk bele cukrot.

  • Ételek, a fogaink védelmében

    A száj egészsége szempontjából jó ételek a rostokban gazdag ételek, mint például a friss gyümölcsök és zöldségek – ezek növelik a nyál termelését, amely semlegesíti a savakat, segít a fogak ételdaraboktól és cukortól való megtisztításában a rágás során.

    Jók még a cukormentes gazdag ételek – tej, joghurt, rizs, hús, hal, és a nagy víztartalmú gyümölcsök és zöldségek – körte, dinnye, zeller és uborka. Az alacsony pH értékû savas italok károsítják a fogzománcot (például a kóla). A ragadós ételeket nem tudja a nyál könnyen lemosni a fogak felszínérõl.

  • A kefír gyógyító ereje

    Ki ne ismerné a kefirt, ezt a hazánkban is népszerû savanyított tejterméket? Egészségre gyakorolt kedvezõ hatása már eddig is köztudott volt, most viszont újabb erényei láttak napvilágot. Tajvani kutatók szerint a kefir jótékony hatásai közé tartozik az is, hogy meggátolja a különbözõ ételallergiák kialakulását, mivel az allergiák ellen hatásos immunglobulint tartalmaz. Erre a felismerésre azt követõen jutottak, hogy a kefirrel itatott kísérleti egereknél az úgynevezett ovalbumin-specifikus immunglobulin harmadára csökkent.

  • Tanácsok a téli napok egészséges átvészelésére

    Téli idõszakban tapasztalhatjuk, hogy ösztönösen más jellegû ételek fogyasztására vágyunk. Az is igaz, hogy a hideg hónapok alatt jó néhányan állapítják meg a ruháikról, hogy mintha egy kicsit szûkebbek lennének, mint azelõtt. Kevesebbet is mozgunk. Valóban változnak-e az élettani igények a téli hónapokban? Az energiaszükséglet egy adott személy energiaigényét jelenti, adott környezeti körülmények között. Ebbõl már kitûnik, hogy a szükséglet mindenki számára...

  • Kerti partik italai

    Nem vitatható, hogy a kerti összejövetelek és bográcsozások legfontosabb itala a sör. Azonban ha egy kis változatosságra vágysz, és már unod a megszokott sör-ásványvíz-limonádé összeállítást, más hûsítõkkel is megkínálhatod a barátokat. Ha kerti parti, akkor hideg sör - amit nem mindig könnyû produkálni. Ha kicsi a hûtõd, készíts ki egy-két lavórt vagy vödröt és töltsd meg összetört jéggel - ez már a benzinkutaknál kapható - s ebbe állítsd a palackokat. Sokan alábecsülik a szükséges üdítõitalok mennyiségét is. Az autóval érkezõ vendégek, a fogyókúrázók és a gyerekek is szeretnék a szomjukat oltani.

  • Itt van a nátha, itt van az õsz

    Fáradtság, láz, fejfájás és megállíthatatlannak tûnõ orrfújás. Ilyenkor sokan a régi, jól bevált népi gyógymódot alkalmazzák: C-vitamin, aszpirin, mézes forró tea, sok alvás és majd elmúlik.

    Mossuk ki szervezetünkbõl a mérgezõ anyagokat, illetve fogyasszunk minél több friss gyümölcsöt és zöldséget – ezeket az általános jó tanácsokat mindenképpen fontos szem elõtt tartani. Fõleg olyan vitamintartalmú ételeket fogyasszunk, amelyek baktériumölõ tulajdonságokkal rendelkeznek (például fokhagyma, póréhagyma).

  • Halak elõkészítése fõzéshez és sütéshez

    HALAK BONTÁSA, TISZTÍTÁSA

    Az élõ halakat feldolgozás elõtt a tarkójukra (fejükre) mért erõs csapással kábítják el. A következõ lépés az esetleges pikkelyek eltávolítása. Ehhez az állatot az oldalára fektetjük, az egyik kezünkkel megfogjuk a farkát, s egy éles, hegyes késsel a farkától a feje felé haladva lefejtjük a pikkelyeket. Ennek során a kést a bõr és a pikkelyek közé csúsztatva "lepattintjuk", illetve lekaparjuk a lemezkéket, lehetõleg úgy, hogy ne kaszaboljuk össze az állat bõrét.

  • Veszélyes gabonafélék?

    A lisztérzékeny betegek számára kerülendõ a glutén tartalmú ételek fogyasztása. Azonban mit tehet az, akinél nem jelentkeztek tünetek? Jobb, ha vigyázunk, s számûzzük az étlapról a kedvenc pizzát, kenyeret, egy pohár sört? A glutén a búzában, rozsban és árpában egyaránt megtalálható fehérje. Az Egyesült Államokban folyamatosan nõ azon egyének száma, akik fogyasztását, egészségügyi okokból kerülik. Állításuk szerint ugyanis számos betegség kialakulásáért, a bõrpoblémáktól kezdve a szorongásos tüneteken és meddõségen kívül, a fokozott gázképzõdés is mind a glutén fogyasztásának következménye.

loading...