2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bizonyos tápanyagok a vegetáriánusok szervezetéből sem maradhatnak ki

Bizonyos tápanyagok a vegetáriánusok szervezetéből sem maradhatnak ki
Bizonyos tápanyagok a vegetáriánusok szervezetéből sem maradhatnak kiAmikor valaki inkább a növényi eredetű ételek fogyasztása mellett dönt, vigyáznia kell arra, hogy kerülje az egészségtelen és hizlaló ételeket, mint a csokoládé, a péksütemények, a sajtos pizza, stb. Fontos, hogy tisztában legyen vele, mely tápanyagokra van szüksége szervezetének. A fehérje fontos része a napi étrendnek, a nők számára 45, a férfiak számára 55 mg az irányadó napi beviteli érték. Megtalálható a hüvelyesekben, a babban, a lencsében, a borsóban, a tojásban, a tejben, a sajtban, a joghurtban, a diófélékben és egyéb magvakban.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vas és cink:

A vérnek szüksége van megfelelő mennyiségű vasra, ráadásul a vegetáriánus étrend számtalan lehetőséget kínál. Mivel a cinket a szervezet nem tárolja, elengedhetetlen, hogy azt étellel vigye be szervezetébe. A zöld leveles zöldségek, mint a kelkáposzta, a spenót és a brokkoli jó forrásai ezeknek a tápanyagoknak. Emellett fogyasszon gyümölcsöket és teljes kiőrlésű gabonát.

Kalcium:

Az erős csontozat kulcsa a kalcium. A brokkoli, a kelkáposzta mellett megtalálható a tengeri zöldségekben, valamint a tejtermékekben: tejben, sajtban, joghurtban.
B12 vitamin:

Különösen azoknak a veganoknak ajánlott, akik nem esznek tojást és tejterméket sem. A szója, a tengeri zöldségek szintén tartalmaznak B12 vitamint.

Esszenciális zsírsavak:

A szervezetnek szüksége van minőségi zsírra, különösen a zsírban oldódó vitaminokhoz (A,D, K, E), amelyek fontosak a koleszterinszint szabályozásához és a szív egészségének megőrzéséhez. Ezek jó forrása az extra szűz olivaolaj, a szezámolaj, a kókuszolaj és az omega3 zsírsavak.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!