2024.03.29. - Auguszta

Az ételkiegészítõ nem pótolhatja a friss zöldséget

Az ételkiegészítõ nem pótolhatja a friss zöldséget
Ha szeretné a brokkoli jótékony hatásait hasznosítani, akkor el kell kezdenie enni (és elfelejteni a ételkiegészítõ fajtáját) és továbbá az is fontos, hogy jól fõzzük meg. Kimutatták, hogy a kiegészítõk, amelyek egyes zöldségeket vagy gyümölcsöket akarnak helyettesíteni nagyon kevés hasonlóságot mutatnak az igazi gyümölccsel összehasonlítva.

A kutatók úgy találták, hogy a myrosinase nevû enzim hiányzik a brokkoli kiegészítõkbõl, amely nem közvetlen módon, de csökkentheti a prosztata-, mell-, tüdõ- és vastagbél rák kockázatát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha brokkolit fõzünk, akkor ne fõzzük túl, mert akkor szintén búcsut inthetünk ennek az enzimnek. A megfelelõ elkészítéshez 2-3 perc párolást javasolnak. Egy kicsit ropogósnak kell lennie, ahhoz, hogy egészséges maradjon. Ugyanez a fõzési módszer javasolt még a karfiol, káposzta és hasonló zöldségek elkészítéséhez.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!