rss
  • Rakott cukkini

  • Share on Tumblr

    Rakott cukkiniMossuk meg a cukkinit és héjastul vágjuk kb. fél centis karikákra.. A fűszernövényeket aprítsuk fel, a sajtot reszeljük le. A forró olíva olajon süssük át a cukkinit, majd szórjuk meg a fűszerekkel és reszeljük rá a fokhagymát. Szedjük ki a cukkini karikákat a serpenyőből és szárítsuk le papírtörlőn. Egy hőálló edényt kenjünk ki margarinnal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük bele a cukkini felét és szórjuk meg a sajt felével. Ezután tegyük rá a második adag cukkinit. Alaposan keverjük össze a tojásokat a tejjel és tejföllel. Adjunk hozzá szerecsendiót és borsot.

    Öntsük le a cukkinit a tojásos szósszal és szórjuk meg a maradék sajttal. Süssük 25-30 percig 180 fokos sütőben. Tálaljuk zöld salátával.

    Hozzávalók:

    - 1 evőkanál margarin
    - 1 dl tejföl
    - 2 evőkanál zsemlemorzsa
    - 4 db tojás
    - 1 csipetnyi bors
    - 0.5 csokor petrezselyemzöld
    - 1 dl tej
    - 4 evőkanál olíva olaj
    - fél kg cukkini
    - 3 db szerecsendió
    - 1 csipetnyi tárkony
    - 0.5 csokor parmezán
    - 100 g fokhagyma gerezd



    Forrás: www.receptmuhely.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sóska mártás

    Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva megmosunk s összevagdalunk.

  • Tejfölös karalábéleves

    Hozzávalók:

    2 fej zsenge karalábé, 2 szál zsenge sárgarépa, 1 tojássárgája, 1 tyúkhúsleves-kocka, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, vaj, só, 1 csokor petrezselyem

  • Brokkolis-tejszínes tészta

    A brokkolit margarinon megpároljuk, enyhén sózzuk, annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje. Teszünk bele egy kevés zúzott fokhagymát, vagy fokhagymakrémet, és az egészet összeturmixoljuk.

  • Carbonara spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti tészta, 25 dkg sonka, 1 db tojás, 1 dl fõzõtejszín, 1 ek vaj, 1 ek olaj, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Pulykafalatokkal sült karfiol

    Hozzávalók:

    - 1 fej karfiol
    - 70 dkg pulykamell
    - olívaolaj
    - grillfûszer
    - 2 dl tejföl
    - 3 tojás
    - só
    - bors
    - petrezselyem
    - tej

  • Köménymagos burgonya

    Hozzávalók: burgonya 1 kg, zsír, vagy vaj 10 dkg, köménymag 1 kk., só 2 késh.

  • Vegyes saláta pulykamellel

    Hozzávalók (4 személyre): 2-2 ág kapor és petrezselyemzöld, 300 g joghurt, 1/2 citrom leve, cukor, 40 dkg pulykamellfilé, 1 ek napraforgóolaj, 1-1 kicsi piros, zöld és sárga színû paprika, 1 csomó retek, 15 dkg koktélparadicsom, kb. 25 dkg kígyóuborka, 1 fejes saláta, 1 doboz (212 ml) csemegekukorica, só, bors.

  • Császármorzsa

    CsászármorzsaA búzadarát, cukrot és a pici sót langyos tejben áztatjuk! Ha a dara megduzzad, hozzákeverünk cukrot a tojás sárgáját és a kemény habot. A zsírt egy zománcozott sütőben szét kenjük, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk és megsütjük. Nem kell kiszárítani! Azután két cm-es kockákra vágjuk a tűzhely tetején, ahol nem forró, addig keverjük amíg darabos morzsára szétesik. Ha van a masszába keverhetünk mazsolát. Tálon felhalmozva, cukrozva tálaljuk. Lekvárt vagy málna szörpöt adunk hozzá. melegen tálaljuk.

  • Mézes citromos csirkemell

    Mézes citromos csirkemellSütőt előmelegítjük. Egy jénai tál aljába öntünk kevés olívaolajat, és pakoljuk rá a csirkemell szeleteket, és hintsük meg sóval, borssal. Mikor a sütő felmelegedett, rakjuk be a csirkét kb. 10 perce, vagy amíg ki nem fehéredik. Miközben a csirke a sütőben van, vágjuk fel szeletekre a citrom felét, készítsük elő a mézet és a kakkukfüvet. Mikor a csirkemell kifehéredetett vegyük ki a sütőből, pakoljuk rá a citromszeleteket, szórjuk rá a kakukkfüvet, és csepegtessük le mézzel. A citrom másik felét kézzel facsarjuk a csirkére.

  • Gombakrémleves

    GombakrémlevesA gombát tisztítjuk, felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a gombát, hozzáadunk 2 csipet sót és közepes tűzön aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, további öt percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel és két percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk. Beledobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet. Hozzáöntjük az alaplét. Lassú tűzön főzzük kb. 60 percen át. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés forralt vízzel hígítjuk. Frissen őrölt borssal, ha szükséges, sóval ízesítjük.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.

  • Mazagran

    Hozzávalók: 1,5 dl erõs hideg kávé, 1 dl rum, 2 jégkocka, fél dl szódavíz.

  • Édesleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 fehérrépa, olaj, 1 csipet zsálya, borsika, õrölt szerecsendió, koriander, 1 szegfûszeg.

  • Tálon sült tojás, ahogy a böllér szereti

    Hozzávalók: 32 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g törött bors, 3 g majoránna, 8 db tojás, só;

  • Sonkás kocka

    Fél kg kockatészta, 35-40 dkg füstölt fõtt húsféle, 2 tojás, egy pohár tejföl, feketebors, (só, olaj a tésztafõzéshez), (zsír, morzsa az edényhez).

  • Tejszines csirkeleves

    Tejszines csirkelevesA combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük. A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. A fövő leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük. Az ananászt leszűrjük, darabokra vágjuk. A megmaradt pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A mandulapelyhet egy forró serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk. A húst kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk. A levest leszűrjük. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curryt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük.

  • Citromos sült

    Hozzávalók: Marhafelsálból vagy rostélyosból készült levesbõl kiszedjük a hússzeleteket, szalonna, zsír, 2 evõkanál liszt, 3 deci tejfel, citromhéj,, fél citrom leve, só.

  • Amaretto sour

    Hozzávalók: 4 cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2 cl narancslé, narancsszelet, koktélcseresznye.

  • Bácskai füstölt spagetti parasztosan

    A spagettit a szokásos módon megfõzöm, meleg vízzel leöblítem és a fele tejföllel összekeverem. Melegen tartom.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.