Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók: 1,5 kg sertéskaraj egyben (csont nélkül) 4 dl fehérbor, 1,5 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 db gyömbér, egy-egy kávéskanál kakukkfû, õrölt bors, õrölt kömény, só, 1,5 dl olaj. Elkészítés: A karajt megmossuk és a fûszerekkel jól bedörzsöljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Az olajat egy kisebb sütõformában felforrósítjuk(amekkorában a hús elfér), és beletesszük a karajt. Meglocsoljuk olajjal és mellérakjuk a hagymát. Alufóliával letakarjuk, és forró sütõben puhára sütjük, közben levével locsolgatjuk. Amikor megpuhult, kivesszük a tepsibõl, a léhez hozzákeverjük a bort és a tejszínt. Gyömbérrel ízesítjük, jól kiforraljuk. A húst szeletelés elõtt pihentetjük. A húst pecsenyéstálra rakjuk úgy, hogy a szeletek félig fedjék egymást. Aláöntjük a pecsenyelét. A húst leöntjük fél dl konyakkal és meggyújtjuk. Ünnepi alkalmakkor kínáljuk. Bármilyen köret illik hozzá.