2024.03.29. - Auguszta
bohócdoktor vizit szja 1%

Mexikói egytál

Mexikói egytál

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: 3 evõkanál napraforgóolaj, 500 g darált marhahús, 200 g fagyasztott hagymakocka (a mosogatógép után a nyolcadik csoda), 500 g konzerv hámozott, kockázott paradicsom, 1 kis doboz kukoricakonzerv, 250 g vörösbabkonzerv, 2 zacskó chili con carne fûszerkeverék, 2 kiskanál szárított petrezselyem, kakukkfû, ízlés szerint só, bors.


Mellé tortilla chips, fehér kenyér, karikára vágott piros csili dukál.




Elkészítés:

Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon. Kavargassuk, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljon. Ha színt kapott, szórjuk bele a fûszereket, és öntsük fel egy fél pohár vízzel (csak hogy oda ne kapjon).


Megrottyantjuk, és nyakon öntjük a paradicsomkonzervvel. Letakarjuk egy fedõvel, és lassú tûzön forraljuk 15 percig. Ez pont elég ahhoz, hogy a husi kellemesen megpuhuljon, és a paradicsom átvegye a fûszerek ízét. Majd beleöntjük a leszûrt kukorica- és babkonzervet. Egy nagy forralás, nem túl sokáig, nehogy a bab szétessen, kosárba a kenyér, tányérba a chips meg a csili, és jöhet a póker.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!