Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók: 4 személyre 50 deka túró, 10 deka cukor, 10 deka búzadara, 3 tojás, sáfrány, 1 citrom, só, 1 narancs. Tésztához: 40 deka búzadara, 5 deka vaj, só, olaj. Elkészítjük a tésztát: Langyos vízzel és sóval összekeverjük 15 percen át a búzadarát, hozzáadjuk az olajat és pihenni hagyjuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, s kb. 10 cm átmérõjû karikákra vágjuk. Tálban összekeverjük a túrót, a sót, a tojást a cukrot és a déligyümölcsök reszelt héját, a búzadarát és csipetnyi sáfrányt. A karikák közepére kelyhezzük a tölteléket, majd a tészta szélét körben megemeljük, s idönként becsípjük. (fodrozzuk egy kicsit ) Olajjal átkent tepsibe helyezzük s 150 fokra elõmelegített sütõben sütjük. Tálalás elõtt hagyjuk kihülni.