2024.04.25. - Márk
bohócdoktor vizit szja 1%

Bajor fasírt, kapros-túrós galuskával

Bajor fasírt, kapros-túrós galuskával

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1db vöröshagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín 1 evõkanál liszt olaj, só, pirospaprika, 1db tojás, majoranna 40 dkg liszt 20 dkg túró 2x2 ek. olaj 3 db tojás 1 ek. apróra vágott kapor só Elkészítés: A darált húst a tojással, sóval, pirospaprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belõle. Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés pirospaprikával megszórom, felengedem kb. 2 dl vízzel, ebbe helyezem bele az elkészített kisgombócokat. Izesítem sóval és még majorannával. puhára fõzöm (fõzési idõ kb. 10-15 perc), ha kész a lisztet elkeverem a tejföllel vagy tejszinnel, besûritem, összeforralom és kész van. Közben elkészítem a galuskát. A hozzávalókhoz annyi vizet adok, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk. Bõ, lobogó sós vízben kifõzzük, leöblítjük és 1-2 kanál forró olajjal megjocsoljuk. A túrótól, nagyon finom "selymes" lesz a galuskánk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!