Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók: 40 dkg darálthús 1 db tojás 1 db vöröshagyma 1 k. olaj õrõltkömény só, bors fél db piros színû paprika 1 kis bögre rizs 2 kis bögre viz 2 ek. tejföl só 10-12 db szép nagykelkáposzta levél õrõltkömény késhegynyi szódabikabóna só Elkészítés: A hagymát az olajon megpároljuk, rátesszük a darálthúst, sót, borsot, köményt,egy pici vizet öntünk alá és készre pároljuk. Ha kész hozzáadjuk a tojást, és nagy lángon egy kicsit kevergetjük. A rizst elkészítjük, készre pároljuk. Ha kihûlt belekeverjük a tejfölt./ettõl fog összeállni/ Egy nagy lábasban vizet forralunk és beletesszük a káposzta leveleket, sót, köménymagot és a szódabikabónát /ez azért kell, hogy a levelek megtartsák szép zöld szinüket/. Pár percig fõzzük, papirtörlõre kiszedjük, hogy jól lecsepegjenek. A vastag ereket kivágjuk a káposztából, így könnyebben tudunk vele dolgozni. Megvárjuk még minden kihûl és csak utánna állunk neki a roládnak. Az alaposan lecsepegtetett leveleknek a felét lerakjuk egy folpack fóliára, fele rizs következik, erre jön a darálthús, jól megnyomkodjuk, hogy összeálljon. Szép formásan betakargatjuk a maradék rizzsel. Majd a káposzta levelek jönnek. Ráhajtjuk a fóliát, végeit összefogjuk és nagyon szorosan feltekerjük, szép kis roládot formázva belõle. Pár órára tegyük a hûtõbe, mert így majd szebben lehet szeletelni. Tejföllel tálaljuk.paprika csíkokkal díszítjük. Jó étvágyat kívánok!