2024.05.12. - Pongrác
bohócdoktor vizit szja 1%

Minestrone

Minestrone

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: 2 evõkanál oliva olaj 1/2 hagyma 1/3 csésze apróra vagdalt füstölt szalonna 1 cikk fokhagyma 1 literre való marhahús leveskocka 1 nagy répa, kockákra vágva 2 közepes burgonya, kockákra vágva 1 zellerszár, apróra vagdalva 1/3 csésze sûrített paradicsom (tiszta, ne legyen benne semmi egyéb - véletlenûl sem kecsap!) 1/2 liternyi gyalúlt friss káposzta 1 kiskanál szárított bazsalikom 1/4 kiskanál szárított kakukkfû 2 kisebb zucchini 1 csésze makaróni 1 evõkanál petrezselyem 1 konzerv (35-40 dekás) barnapaszuly Parmezán sajt Az olajban mepirítjuk az aprított hagymát a szalonnával és a szétpréselt fokhagymával. Akkor felöntjuk 3 liter vízzel, beledobjuk a leveskockát, répát, burgonyát, zellert, paradicsomot, káposztát, a fûszereket, és végül megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt aztán fõzzük lassan kb. egy óráig, amíg minden megpuhul. Akkor beledobjuk a zucchinit, makarónit, petrezselymet, és még 15 percig fõzzük. Végul beleborítjuk a barnapaszulyt, azzal még egyszer felforraljuk és lehet is tálalni. Ki-ki magának Parmezán sajttal bõven megszórja a levesét.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!