2024.04.25. - Márk
bohócdoktor vizit szja 1%

Szárazbableves debrecenivel

Szárazbableves debrecenivel

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: 25 dkg száraz tarkabab 1 db füstölthús ízesítésû kocka 1 db húsleves kocka 2-3 db babérlevél 4 db debreceni kolbász 15 cm parasztkolbász 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 2 evõkanál olaj 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evõkanál õrölt pirospaprika 1 evõkanál ecet 2 dl tejföl + a tálaláshoz 1 db tojás, liszt a csipetke tésztához. A babot elõzõ este megmosom, beáztatom. Másnap újra megmosom, a húsleves és füstölthús ízesítésû vízben elkezdem fõzni. Hozzáadom a babérleveleket. Amikor a bab puhulni kezd, hozzáadom a kockázott sárgarépát, fehérrépát, a szeletelt parasztkolbászt és a debrecenit egyben. A debreceni kolbászt 10 perc után kiveszem a levesbõl. Ha megpuhult a bab, berántom a levest: Az olajon megdinsztelem a kockázott vöröshagymát, reszelt fokhagymát. 1 evõkanál lisztet pirítok rajta, majd pirospaprikával meghintem, és felöntöm pár merõkanál levessel. Csomómentesre elkeverem, majd a levesbe visszaöntöm. A tejfölt is simára keverem egy kis forró lével, hogy ne legyen csomós, a leveshez adva jól kiforralom. A debrecenit karikára vágom, és a forrásban lévõ leveshez adom. Csipetke tésztát készítek 1 tojásból, sóval, liszttel, és külön lábosban, a levesbõl mert lében fõzöm ki. Így a csipetke másnapra nem "eszi" meg a levest, csak tálaláskor teszek a tányérba. Tejföllel meglocsolva, friss kenyérrel tálalom. Nagyon laktató leves, egy túrós csusza, vagy lángos stb. elég második fogásnak.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!