2024.04.26. - Ervin
bohócdoktor vizit szja 1%

Karfiolkrémleves pirított mandulával

Karfiolkrémleves pirított mandulával

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol (40 dkg) 1 nagyobb szál sárgarépa 2 evõkanál olaj 1 evõkanálnyi vaj 1 dl tejföl 2 evõkanál finomliszt Fél csokor petrezselyemzöld Csontlé vagy 1 db húsleveskocka 2 db szikkadt zsemle Szeletelt mandula. Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom. A sárgarépát hámozás után kockákra vágom. A petrezselyemzöldet finomra aprítom. Az olaj-vaj keveréken kissé megpirítom a sárgarépát, ráteszem a karfiolrózsákat és felöntöm a csontlével. Ha a zöldségek megpuhultak, behabarom: A tejfölt elkeverem a liszttel, felöntöm 1-2 merõkanál forró levessel, majd visszaöntöm a levesbe. Kiforralom. Ráteszem az apróra vágott zöldpetrezselymet, utóízesítem sóval, õrölt borssal. Botmixerrel (vagy turmix gép segítségével) pürésítem a levest. A szeletelt mandulát forró serpenyõben szárazon megpirítom, ha elég színt kapott, azonnal tányérra borítom – a serpenyõben tovább pirulna, hiába zárom el a tüzet. 2 zsemlét kockákra vágok, száraz serpenyõben vagy a sütõben szintén megpirítom. Tálalásnál a levest megszórom a pirított mandulával, pirított zsemlekockát kínálok mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!