2024.04.23. - Béla
bohócdoktor vizit szja 1%

pizzás virslis kifli

pizzás virslis kifli

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: (48 db-hoz) 1 kg liszt, 1 élesztõ, (2 dl tej + 1 evõk. cukor a kelesztéshez), tej (amennyit felvesz a tészta kb. 5-6 dl), 2 dl étolaj, 1 evõk. só. 12 db virsli (négy fele vágva), fél üveg pizzakrém. 1-2 db tojás. Elkészítés: A 2 dl tejbe beletesszük a cukrot és az élesztõt. Ha feljött az élesztõ belekeverjük az olajos sós lisztbe. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és félretesszük meleg helyre kb. fél órára keleszteni. Ha a tészta megkelt 8 fele osztjuk, egyet kinyújtunk belõle és 6 fele vágjuk. Pizzakrémmel megkenjük, beletesszük a negyed virslit a közepébe és összetekerjük. (jól össze kell tapasztani, mert a sütés közben még dagad és szétjöhet) A tetejét megkenjük tojással, esetleg szórhatunk rá szezámmagot. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. 180 fokos sütõben 1 adag (kb. 12-14 db) 15 - 20 perc alatt pirosra sül. Elkészítési idõ: 2 óra Nehézségi fok: közepes
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!