2024.04.19. - Emma

Dinsztelt káposzta

A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), a lehetõ legvékonyabbra felszeletelem, vagy káposztareszelõn legyalulom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megfelelõ méretû lábosban zsír hevítek (Kb.. egy evõkanállal) és ebben megforgatom a káposztát és megsózva, enyhén megcukrozva és egy kávéskanál õrölt köménnyel megszórva, lefedve, takarék lángon párolom.

Amikor félig megpuhult, akkor két nagy, meghámozott almát reszelek bele. Ha szükséges tovább sózhatod, és egy kanál cukrot is tehetsz ekkor bele ízlés szerint.

A továbbiakban kevergetve, fedõ alatt tovább párolom. Amikor 95 %-ban megpuhult, ízlés szerint ecettel savanyítandó.

Az almától különleges telt íze lesz (de aki nem szereti el is hagyható belõle).

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!