2025.12.19. - Viola

Dinsztelt káposzta

A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), a lehetõ legvékonyabbra felszeletelem, vagy káposztareszelõn legyalulom.
A megfelelõ méretû lábosban zsír hevítek (Kb.. egy evõkanállal) és ebben megforgatom a káposztát és megsózva, enyhén megcukrozva és egy kávéskanál õrölt köménnyel megszórva, lefedve, takarék lángon párolom.

Amikor félig megpuhult, akkor két nagy, meghámozott almát reszelek bele. Ha szükséges tovább sózhatod, és egy kanál cukrot is tehetsz ekkor bele ízlés szerint.

A továbbiakban kevergetve, fedõ alatt tovább párolom. Amikor 95 %-ban megpuhult, ízlés szerint ecettel savanyítandó.

Az almától különleges telt íze lesz (de aki nem szereti el is hagyható belõle).

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!