Hozzávalók: 1 kg vagy 3 üveg konzerv gomba, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma, 2-3 kanál liszt, némi olaj, só, bors, majoránna.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az olajon pirítsd meg a fölaprított hagymát, tedd rá a fölaprított gombát. Kevés só, bors, majoránnával ízesítsd, kevergetve süsd 10-15 percig. Közben készítsd el a habarást: 1 pohár tejföl, 1 pohár tejszín, 1 dl tej, 2-3 kanál liszt, ezt jól turmixold össze. Ha megsült a gomba, öntsd rá a habarást, és az egészet forrald fel. Miután felforrt, akkor látod, milyenre sikerült az állaga. Ha túl sûrûnek látod, önts hozzá egy kis tejet, és újra forrald föl. Ha túl hígnak látod, készíts egy kis tejes-lisztes habarást, ezt öntsd hozzá és forrald fel újra. Sonkával vagy sült hússal töltött palacsinta mellé, a rizses dolgokhoz pedig kifejezetten e mártás ajánlott.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!